Hoe vier jij Sinterklaas?

Vrije tijd door Jet

De meest traditionele manier van Sinterklaas vieren is natuurlijk pakjesavond. Opeens wordt er luid aangebeld, pepernoten op het raam gegooid en als je de deur opendoet, staat daar de grote zak van Sinterklaas: vol met leuke cadeautjes en grappige gedichtjes! Denk je dat pakjesavond alleen maar leuk is voor kinderen? Dan heb je het mis! Het is nog steeds een hele leuke manier om met een groep vrienden een gezellige avond te hebben. Koop de gekste cadeaus, schrijf de meest bizarre gedichten en je hebt gegarandeerd een geweldige avond. En wie weet komen Sinterklaas en Zwarte Piet nog op bezoek... (Je hebt vast twee leuke vrienden die het niet erg vinden om deze rollen op zich te nemen.) Voel je weer even kind met pakjesavond!

Pakjesavond iets te saai voor jou en ga je liever creatief aan de slag? Dan kun je er ook voor kiezen om een surprise avond te organiseren. Er moeten natuurlijk eerst lootjes getrokken worden en voor degene die je getrokken hebt, maak je vervolgens een originele surprise. Het is de bedoeling dat je een zwakke eigenschap van de ander op een grappige manier aan het licht brengt. In de surprise verwerk je het cadeau... Bij een surprise hoort natuurlijk ook een gedicht! Zit jij ook elk jaar te ploeteren op die sinterklaasgedichten? Geen inspiratie, geen tijd, geen zin? Kortom: kun jij wel wat hulp gebruiken? Klik dan hier!

Heb je dit jaar geen zin in surprises maken en gedichtjes schrijven? Wil je een keer op een andere manier Sinterklaas vieren? Speel dan het grote Sinterklaasspel! Dit spel staat garant voor een avond lol en gezelligheid. De dobbelstenen bepalen of je een cadeautje mag uitpakken, moet weggeven, kan pikken etc. Je wilt natuurlijk aan het einde van de avond met de leukste cadeautjes naar huis gaan. Klik hier om de spelregels te bekijken.

Voor iedereen die moe is van het tot kleuter-consumptiefestijn gereduceerde Sinterklaasfeest, kan ook naar Het Sinterklaasgala voor volwassenen: een avond vol zwarte humor. Kinderen onder de 18 jaar achter slot en grendel, de macht aan de volwassenen in een Sinterklaaswaardige feestelijke sfeer op vrijdag 5 december in de Stadsschouwburg Amsterdam. Een hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de 'Zwarte Piet' aan een bekende Nederlander die de grenzen van deugdzaamheid echt heeft overschreden het afgelopen jaar. Klik hier voor meer informatie!

Sinterklaas kan je dus op ontzettend veel mannieren vieren. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je het viert, als je maar met een gezellige groep vrienden bent en lol hebt, want daar draait het hele feest natuurlijk om!

Fijne Sinterklaas!