DVD: Leatherheads

Media door Jet

Eerder verscheen er al op Ze.nl een uitgebreide review van deze comedy over liefde, rivaliteit en football. Nu is 'ie ook op dvd te koop! Is Leatherheads de moeite waard om aan je dvd-collectie toe te voegen?

Het verhaal
Dodge Connolly (George Clooney) is een wat oudere footballheld van weleer, die vastbesloten is zijn kwakkelende team van hun wekelijkse bargevechten naar volle stadions te loodsen. Maar dan verliezen ze hun sponsor. Dodge probeert als laatste redmiddel een jonge collegefootballer Carter "Bullet" Rutherford (John Krasinski) te verleiden zijn team te komen versterken en de sport weer aanzien te geven. Deze knappe jongeling is bovendien een oorlogsheld uit W.O. I en daardoor waanzinnig populair. Maar is dat wel zo? De pittige journaliste Lexie Littleton proeft gaten in zijn succesverhaal en wil Carter ontmaskeren en zijn onverdiende heldenstatus aan de kaak stellen. Zowel Carter als Dodge worden verliefd op de pittige journalist...

En?
Hilarisch? Echt hilarisch is deze film niet te noemen. Af en toe zijn er wel de bekende 'gniffel'-momentjes, maar van luid gebulder is geen sprake. De 'hilarische' scènes zijn iets te dik aangezet en hebben daarom een averechts effect.
Messcherp? Renée Zellweger zet een pittige en geloofwaardige journalist neer en haar uitspraken zijn inderdaad zo nu en dan messcherp. Daarnaast is het karakter van George ook niet op zijn mondje gevallen en dit zorgt voor vermakelijke scènes. Het is leuk om te zien hoe ze elkaar met rake dialogen het leven zuur maken.
Romantisch? De chemie tussen George en Renée is wel voelbaar, maar spettert absoluut niet van het scherm af. Uiteraard is George charming as ever, wat jou wel doet fantaseren over romantische avonturen met deze oh-zo-mooie man.

Al met al een leuk filmpje om je avond mee door te brengen, maar Leatherheads wordt geen pronkstuk van je dvd-collectie. 

Leatherheads
Regie: George Clooney
EAN: 5050582549379
Prijs: 19,99