Interview: Idols-winnares Nikki!

Media door Marieke_B

In het College Hotel te Amsterdam spraken wij met Nikki af. Alles wilden we weten over de persoon Nikki, haar nieuwe single Bring Me Down en het bijbehorende album Naked dat nu in de winkels ligt. Deze Brabantse meid is er maar druk mee!

Nikki en haar muziek
Nikki (bijna 25) zit momenteel lekker in haar vel. "Het gaat goed met me, ik heb het lekker druk. Vooral met alle promotieactiviteiten rondom mijn nieuwe single en album." De blondine vindt het fijn om zich nu op haar solocarrière te storten. Direct na het winnen van Idols was ze namelijk vooral bezig met de single Hello World die bij die overwinning hoorde en het touren met medefinalisten Nathalie en Charlene. "We hebben er bewust voor gekozen om langer te wachten met het uitbrengen van mijn album, om het een keer anders aan te pakken dan bij de vorige Idols-winnaars. Het album moest er niet geforceerd uitgeperst worden, maar echt op de winnende artiest gemaakt worden. En niet de artiest op het al bestaande album." Nikki heeft een goed gevoel over dit album, juist omdat er tijd voor genomen is: "Ik heb zelf in de tussentijd kunnen uitvinden wat ik echt wilde. De producers wilden daarbij een artiest brengen, met veel eigen nummers en geen covers. Dit album is dus echt voor mij gemaakt en daarom voelt het ook super. Dit ben ik."

Ze krijgt een grote grijns op haar gezicht als we haar vragen wat meer te vertellen over haar album Naked. "Het genre is een beetje pop/rock-achtig, met een vleugje soul. De eerste single Bring Me Down is bijvoorbeeld een poppy nummer, met veel rock erbij. Daar hou ik zelf heel erg van." Op het album worden ballads en stevige nummers met elkaar afgewisseld, maar Nikki voelt zich bij alle nummers goed. "De tekstschrijvers hebben echt begrepen wat ik leuk vind, wat bij mij past en wie ik ben."

Nikki als Brabantse BN'er
Nikki moet nog steeds wennen aan het feit dat mensen haar zien als een Bekende Nederlander en dus anders met haar omgaan. "Mensen behandelen je echt als een popster. Zo voel ik mij helemaal niet! Maar op de één of andere manier raak je er onbewust toch aan gewend, heel slecht eigenlijk... Laatst liep ik met iemand van mijn management naar een deur. En ik wachtte gewoon, serieus, tot zij hem voor mij ging openmaken... terwijl ze achter me liep! Zo erg! Ik zei ook tegen haar dat ze me echt voor m'n kop moet slaan als ik dat ooit nog eens doe!" Bewust misbruik maken van haar BN'er-schap zal je Nikki dan ook niet snel zien doen. "Ik ben gewoon Nikki. En ik vind het fijn om net als iedereen mijn eigen deur te moeten openmaken."

De Brabantse nuchterheid komt hierbij goed van pas. "Het houdt me scherp. Als je je mee laat trekken in al die hectiek en dat gejoel, dan word je ook wel een beetje anders, daar doe je dan heel weinig aan. Ik vind het gewoon prettig hoe ik nu ben en ik blijf graag met beide benen op de grond."

De jonge zangeres is zich wel meer bewust van de nieuwe rol die je als artiest moet spelen naar de buitenwereld. "Ik bedoel daarmee dat je jezelf moet presenteren. Je hoeft helemaal niet beter te zijn dan wie je bent, maar je moet wel je beste beentje voorzetten en juist je goede eigenschappen benadrukken." Een klassiek voorbeeld is volgens Nikki dat je als zangeres weleens een handtekening moet uitdelen terwijl je daar misschien helemaal geen zin in hebt en daar dan toch op een bepaalde manier mee om moet gaan. "Achteraf zal je er thuis misschien van balen, maar op dat moment maak je er toch het beste van. Ik ben over het algemeen een stuk zelfverzekerder geworden."

Kleine Nikki was vroeger nog helemaal niet bezig met het beroemd worden. "Het ging mij niet om die bekendheid. Maar als ik keek naar grote optredens van bijvoorbeeld een ster als Phil Collins, zag ik alleen die enorme band erachter met al die blazers, percussie en gitaren. Dan had ik echt zoiets van: dat wil ik! Het interesseerde me niet of mensen me wel zouden kennen of echt speciaal voor mij kwamen, ik wilde gewoon die kick. Een voorprogramma is bijvoorbeeld ook prima, dan doe ik gewoon net alsof ik de echte artiest ben, haha..." Weer serieus vervolgt ze: "Ik ben gewoon blij dat ik de muziek mag maken die IK leuk vind. Dat is echt zo lekker."

Wie is Nikki en wat houdt haar bezig?
We vinden het altijd leuk om wat meer te weten te komen over de mens achter de artiest. Vandaar dat we ook Nikki weer wat gekke vragen stelden waar zij enthousiast antwoord op gaf.

Een kenmerk van Nikki is onder andere haar neuspiercing. Natuurlijk waren we nieuwsgierig of deze dame soms nog meer speciale sieraden heeft!
"Ik heb toevallig sinds kort een nieuwe, in mijn nek! Kijk, er zit een plaatje onder mijn huid, ziet er best eng uit hè? Mijn pijngrens is normaal heel hoog, maar deze deed echt zeer... Ik was van plan om er nog twee bij te nemen, maar daar moet ik nog maar even goed over nadenken!"

Als je jezelf in een paar woorden zou moeten omschrijven, welke zouden dat dan zijn?
"Chaotisch, met inlevingsvermogen, impulsief en perfectionistisch. Van dat laatste heb ik weleens last. Ik ben nooit chagrijnig ofzo, maar de keren dat het ernaar neigt zijn wanneer ik een perfect resultaat wil en dat net niet kan krijgen. Meestal zie ik het echter als iets positiefs, omdat je in ieder geval volledig achter alles staat wat je doet. Dat heeft ook mede geholpen om de plaat zo te krijgen zoals ie nu is."

Waar wordt Nikki echt vrolijk van?
"Van knoflook en ui, haha... Ik ben best wel snel vrolijk te krijgen. Waar ik echt blij van word, is als ik een live optreden van een willekeurige zanger(es) of band bezoek en het heel goed is, daar kan ik optimaal van genieten. Oh ja, en snowboarden vind ik ook echt te gek! Als het goed is ga ik nog drie keer, echt heerlijk."

Je hebt dus wel een beetje lef? Wat zou je nou nog getryed willen hebben before you die?
"Parachutespringen! Ja, zeker weten! Toen ik nog niet wist wat ik wilde doen, wilde ik hier zelfs les in gaan geven, haha. Ik moet het echt een keer gaan doen, ik heb het al zo vaak uitgesteld. Ik hou van het gevoel dat je in je maag krijgt als je zo naar beneden vliegt. In een vliegtuig heb ik dat bijvoorbeeld ook, met opstijgen en landen, maar met zo'n sprong heb je dat gewoon constant. Wauw!"

Wat zou je doen als je één dag een man mocht zijn?
"Een man?! Nou, dan zou ik mezelf willen daten, eens kijken hoe moeilijk ik ben. Haha... Nee, dan zou ik gewoon heel veel water drinken de hele dag door, zodat ik overal mag pissen. Serieus, ik moest laatst zo nodig en het kon nergens, toen dacht ik echt: was ik maar even een man."

Als dan toch het 'daten' even voorbij komt... Is Nikki bezet?
"Nope! Nikki is heerlijk single. Toen ik 22 werd ging ik serieus bezig met muziek en toen heb ik mijn relatie verbroken, puur omdat ik voelde dat ik iets anders met mijn leven wilde doen. Tussendoor heb ik nog wel een korte andere relatie gehad, maar ik voelde steeds dat ik toch liever vrijgezel was. Daarmee heb ik die ander wel pijn gedaan en dat wil ik niet nog een keer doen. Ik blijf dus voorlopig lekker vrijgezel tot ik Mr. Right tegenkom, no Mr. Right Now!"

Als je één van de zeven zonden (Lust, Jaloezie, Traagheid, Gierigheid, Wraak, Vraatzucht of IJdelheid) moest kiezen, welke past dan het meest bij jou?
Na een korte toelichting op de zonden, gaat Nikki zeker weten voor Vraatzucht. "Ik ben echt een lekkerbek, 't is gewoon niet goed hoeveel ik vreet. Echt een zonde gewoon. Ben & Jerry's, knoflook, ui, chips, chocola... de slechtste dingen gaan er bij mij allemaal in. Ik ga ook graag goed uit eten. Zelf ben ik geen keukenprinses: ik kan alleen heel goed soep maken, haha."

Zou je onze lezeressen nog een boodschap mee willen geven?
"Toen ik steeds lekkerder in mijn vel zat, gingen mensen dat ook steeds meer aan mij zien. Daardoor word je positiever aangesproken en voel je je ook weer beter. Wie je ook bent en wat je ook doet. Ik ben zelf ook absoluut niet met alles tevreden, ik kan van mijn lichaam bijvoorbeeld zo een paar punten noemen die ik mooier zou willen hebben, maar omdat ik het gewoon accepteer en besef dat ik niets te klagen heb, voel ik me goed. Het maakt niet uit of je dik of dun bent... mooi of lelijk, het is relatief. Je bent zo mooi als je je zelf voelt."

Naked
Nikki
EAN: 0886974191025
Prijs: 14,99

Tekst: (c) Ze.nl / Marieke Brouwer & Marcella van Dal
Foto's: (c) Laura Oldenbroek