DVD: Miss Pettigrew's Finest Hour

Media door Jet

Het verhaal
In deze vermakelijke film, die zich afspeelt vlak voor de Tweede Wereldoorlog, speelt Frances McDormand de rol van Miss Guinevere Pettigrew, een au pair van middelbare leeftijd die niet bijster goed is in haar werk. Dat blijkt aan het begin van de film als ze voor de zoveelste keer wordt ontslagen. Het uitzendbureau heeft geen vertrouwen meer in haar door alle slechte referenties en ze komt op straat te staan met niet eens genoeg geld om een fatsoenlijke maaltijd te kopen. Het ziet ernaar uit dat dit de ergste dag uit haar leven gaat worden, maar niets blijkt minder waar. Onder valse voorwendselen en een hoop gebluf weet ze de persoonlijke secretaresse van de wereldberoemde actrice en zangeres Delysia Lafosse (Amy Adams) te worden. De jonge Delysia is een naïef, giechelend en ambitieus dametje die er alles voor over heeft om wereldberoemd te worden.

Dat wordt al snel duidelijk als Guinevere haar eerste opdracht krijgt: het uit het huis werken van Phil, de jonge impresario van Delysia, met wie ze de nacht heeft doorgebracht om de hoofdrol in zijn nieuwste musical te verzekeren. En dat moet snel gebeuren, want haar tweede minnaar, de brute nachtclubeigenaar Nick, is on his way. Ze verblijft ten slotte in zijn huis! En dat is nog niet eens alles, want Delysia houdt er zelfs nog een derde relatie aan over: met de toegewijde, arme pianist Michael, van wie ze werkelijk houdt... Guinevere blijkt goed te zijn in haar nieuwe werk, want het lukt haar om Delysia uit de brand te helpen en dat maakt haar de nieuwe, beste vriendin van de hulpeloze actrice. De rest van de dag wordt de sobere Miss Pettigrew meegesleurd in Delysia's duizelingwekkende leven vol spannende feestjes, minaars en mooie kleding. Als ze dan ook nog eens de charmante ontwerper Joe ontmoet, waar ze volledig voor valt, lijkt ze wel in een droom te leven! Maar is die droom wel zo mooi als het lijkt? Een wereld waarin beroemdheid, glitter en glamour belangrijker lijkt dan pure liefde. Lukt het de eerlijke Miss Pettigrew het wel met die schone schijn te leven?

En?
Miss Pettigrew's Finest Hour (die tevens de titel Miss Pettigrew Lives for a Day draagt) is een simpele, maar fijne vrouwenfilm waarvan je binnen vijf minuten het einde al weet. Maar dat maakt helemaal niets uit, de film blijft gewoon lekker vlot, vrolijk en dus vermakelijk. De hoofdrolspeelsters zetten overtuigende karakters neer en dragen hiermee het (redelijk oppervlakkige) verhaal. Frances McDormand speelt de rol van de verlegen en eerlijke Guinevere Pettigrew erg geloofwaardig, de verbazing over het glitter- en glamourwereldje is oprecht in haar ogen te zien. Amy Adams is net zo 'enchanting' als ze in de film Enchanted was: giechelend, gigantisch over de top en erg vermakelijk om naar te kijken. Al denk ik dat dit voor sommige mensen ook tenenkrommend kan werken... Heb je een zondagmiddag over? Nestel je dan op de bank met een grote deken en geniet van deze feel-good-movie met uiteraard een happy end!

Miss Pettigrew's Finest Hour
Regie: Bharat Nalluri
EAN: 8713045214937
Prijs: 9,99