Heb jij een smartphone-pink?

Media door Sabine
Inmiddels weten we letterlijk niet wat we zonder onze smartphone moeten. Maar het lijkt erop dat hij inmiddels voor meer leed dan liefde zorgt. Door je smartphone gebruik kun je namelijk last krijgen van een smartphone-pink.

We dachten dat we het allemaal weleens gehoord hadden: de iPhone-nek, het phantom vibration syndrome, stralingen die voor weten wij veel welke ziekten kunnen zorgen, maar nu hebben we nóg een kwaal om toe te voegen aan de ellenlange lijst, namelijk: de smartphone-pink.  


Afwijkende pink

Grote kans dat je net op je smartphone door je tijdlijn scrolde en op dit artikel stuitte. Houd je op dit moment je telefoon vast door je pink tegen de onderkant te duwen? Dan zou het maar goed kunnen dat jij ook last hebt van een smartphone-pink. Je hoeft nu niet meteen op je smartphone het nummer van de huisarts in te tikken om hem te onderzoeken of jij ook zo’n pink hebt. Je kunt het heel makkelijk zelf ontdekken. Je hoeft alleen maar beide pinken te vergelijken.
 
Staat de pink van de hand die je gebruikt om je smartphone te bedienen verder naar buiten dan de pink aan je andere hand? Dan ben je inderdaad één van de vele mensen die hier last van heeft. Social media wordt momenteel overspoeld met kiekjes van mensen die erachter komen dat hun pink er ook wel een beetje eigenaardig uitziet.  


Probleem?

Het eerste wat je je waarschijnlijk afvraagt, is of het erg is. Tim Allardyce, fysiotherapeut en osteopaat, vertelt aan DailyMail dat het volgens hem een gevolg is van overmatig gebruik van je pokkie. “Op korte termijn kan het pijn doen aan gewrichten in de hand,” legt hij uit. Maar ook op de langere termijn kan het gevolgen hebben. Zo kunnen je vingers volgens hem overbelast raken, vingergewrichten kunnen verkrampen en er kan slijtage optreden.

Misschien aan de keukentafel toch maar wat vaker je smartphone wegleggen? Wie weet blijkt je vriend een wel heel leuk persoon te zijn.

En, heb jij last van een smartphone-pink?