BN’ers steken Barbie een hart onder de riem

Media door Roos

Nadat Barbie dik een week geleden met gillende sirenes naar het ziekenhuis is gebracht, is er veel commotie ontstaan in de media over de realityster. Veel mensen nemen het voor haar op en vinden dat het afgelopen moet zijn, zo ook Youp van ’t Hek en Georgina Verbaan. 

Georgina Verbaan wil mediastilte

Hoewel heel Nederland Barbie wel bij naam kende en wist dat ze veel op tv te zien was, werd zij ineens landelijk nieuws toen ze naar het ziekenhuis gebracht werd naar aanleiding van een vermeende zelfmoordpoging. Veel bekende nederlanders vinden dat het nu eens klaar moet zijn. Georgina Verbaan pleit voor een mediastilte rondom de blondine. Zij vindt dat media geen enkel recht hebben om in het zorgtraject van Barbie te graven, na acht jaar lang ‘gemindfuckt’ te zijn door diezelfde media. Georgina weet hoe het is om jong beroemd te worden en leeft met Barbie mee.  “Ik zou het er niet bij kunnen hebben dat ik elke dag gefilmd werd. Ik zou me kunnen voorstellen dat ik niet meer weet wie daar inzit, in dat lichaam van mij. Me bij mezelf onveilig voelen.” 

'Bloedhonden van RTL'

Ook Youp van ’t Hek is boos op ‘de bloedhonden van RTL’ die haar hebben gebruikt voor kijkcijfers. Hij schrijft: “Zij is dat Haagse meisje dat ooit beroemd werd door het RTL-televisieprogramma Oh Oh Cherso (een soort comazuipen voor beginners), waarna ze door de fijnzinnige Galjaard en consorten geestelijk volledig is uitgebeend. Opgehitst voor de kijkcijfers moest ze de meest verschrikkelijke dingen doen.”

Patty Brard stelt niet RTL direct als verantwoordelijke. “De zender pakt een tape aan, gooit die erin en zendt hem uit. Al moeten ze natuurlijk wel weten wat ze uitzenden.” Volgens haar had productiemaatschappij Warner Bros moeten zeggen: ’Jongens, het was leuk voor tv, maar zullen we haar in het werkelijke leven ook nog even helpen?’.

Lees ook: 

RTL reageert eindelijk op Barbie's opname

Zo sneu: 'Barbie deed zelfmoordpoging'

Nieuwe liefde en oud-manager reageren allebei op ziekenhuisopname Barbie

Lees ook: Doe mee aan Het Grote Uitknijp-onderzoek en WIN!