WIN: Prijspakket Blindness!

Winacties door Redactie Ze.nl

De nieuwe film van regisseur Fernando Meirelles onderzoekt op basis van de roman van Nobelprijswinnaar José Saramago de kwetsbaarheid van onze geordende samenleving. Blindness is een indringende en confronterende film over onze meest primitieve driften versus menselijke waardigheid.

Tijdens een spreekuur komt een door plotselinge blindheid getroffen man bij de dokter (Mark Ruffalo). De volgende dag is de dokter ook blind en, bang voor een epidemie, besluit het stadsbestuur het snel stijgende aantal geïnfecteerden onder te brengen in een verlaten hospitaal. De vrouw van de dokter (Julianne Moore) wordt niet door de mysterieuze blindheid getroffen, maar ze laat haar man niet alleen. In het beveiligde ziekenhuis proberen ze samen orde in de groeiende chaos te scheppen. Daarin worden ze, met gruwelijke gevolgen, tegengewerkt door een clubje kwaadwillende mannen onder leiding van een gewelddadige jongeman (Gael Garcia Bernal). Als de vrouw van de dokter ontdekt dat de blindheid toch de hele stad getroffen heeft, besluit ze haar man en een paar bevriende lotgenoten door de primitieve resten van de beschaving naar een veilige haven te leiden.

Blindness is een verfilming van het boek De Stad der Blinden van Nobelprijswinnaar José Saramago en was openingsfilm op het filmfestival in Cannes.

Blindness draait vanaf 20 november in de Nederlandse bioscopen.

Ze.nl mag drie prijspakketten van de film Blindness weggeven met daarin twee vrijkaarten voor de film en het boek De Stad der Blinden van José Saramago. Wat moet je daarvoor doen?
Alleen actieve Ze.nl-leden, minimaal twee foto's geüpload en minimaal drie vriendinnen, maken kans op het pakket. (Uiteraard kan je nog snel een foto uploaden en/of vriendinnen uitnodigen als je nog niet aan de voorwaarden voldoet.)

Geef antwoord op de volgende vraag: Noem nog een film waarin Julianne Moore een rol heeft.

Mail je antwoord voor 27 november naar redactie@ze.nl met daarin ook je loginnaam op Ze.nl en je adresgegevens. Winnaars krijgen persoonlijk bericht per e-mail.