Renate Breuer - Sletten & prinsessen

Media door Marieke_B

Lili is een jonge dertiger en nog niet erg succesvol geweest in de liefde. Te vaak teleurgesteld, neemt ze het heft in eigen handen en gaat ze op zoek naar het verschil tussen seks en liefde. Mannen lijken dat verschil erg duidelijk voor ogen te hebben, waarom zij dan niet? Lili begint met de seks en stort zich op seksclubs, one night stands en vakantieflirts. Allemaal met maar één voorwaarde: er mag geen liefde aan te pas komen.

Dit doet haar zelfvertrouwen goed, tot ze zich weer op het pad der liefde begeeft. Want ze kiest niet de makkelijkste persoon uit om het weer mee te proberen: een soapacteur met een afschrikwekkende reputatie die de onzekere Lili weer doet bovendrijven. Moet ze hier nou echt mee verder gaan? En vooral: overheerst haar verstand voldoende om de juiste keuze te maken hierin?

De titel doet anders vermoeden, maar Sletten & prinsessen is geen heftig boek. Het volgt Lili in haar zoektocht naar de echte ware liefde, omdat zij in het verleden al te vaak teleurgesteld is. Vooral heel herkenbaar dus! Want hebben we allemaal niet een keer meegemaakt dat we dachten dat we het goed voor elkaar hadden, maar dit helaas anders uitpakte?

Renate Breuer vertelt de zoektocht van Lili op heerlijke wijze. Je zit zo in het verhaal en leeft ontzettend met Lili mee. Hoe ze zich verbaast over de makkelijke seks, op haar bek gaat als ze een vakantieliefde naar Nederland haalt en hoe ze worstelt met haar gevoelens voor die player van een acteur. Ze maakt het zichzelf ook niet bepaald makkelijk!

Zoals Renate zelf zegt: "Sletten & prinsessen is een echt 'wijvenboek', maar ook mannen zouden het (onder lichte dwang) moeten lezen."

Daar sluit ik mij, heel simpel, gewoon lekker bij aan!

Sletten & prinsessen
Renate Breuer

ISBN: 9044322389
Prijs: 15,90
Uitgeverij: The House of Books