DVD: My Mom's New Boyfriend

Media door Eline

In deze misdaadkomedie kruipt ze naast Antonio Banderas, Selma Blair en Colin Hanks (ja, de zoon van) weer in de huid van de door haar zo heerlijk gespeelde chaotische tante.

Henry (Hanks) werkt voor de FBI en moet in het geheim aan een belangrijke opdracht werken, waardoor hij zijn dikke, ongelukkige moeder Martha (Ryan) thuis achter moet laten. Wanneer hij drie haar later terugkeert, is zijn moeder echter veranderd in een slanke, bloedmooie vrouw, die zich nu Marty noemt. Ze houdt er een wild liefdesleven op na en Henry herkent zijn eigen moeder niet meer terug.
Door het toeval (zoals dat altijd kan in romantische komedies) botst Marty tegen Tommy (Banderas) op, een sluwe crimineel die van plan is met zijn kompanen een beroemd beeld van Bernini te stelen uit het museum in Shreveport. Tijdens de voorbereidingen op deze kunstroof wordt Tommy hopeloos verliefd op de wulpse Marty, wat zorgt voor de nodige complicaties.
Als Henry voor zijn FBI-baas een beruchte kunstdief moet schaduwen, komt hij er achter dat het om Tommy gaat, de nieuwe vriend van zijn moeder. Gevolg: achtervolgen en afluisteren tot in de slaapkamer, want "tijdens intieme momenten komen de grootste confessies". Dat Henry daar niet zo blij mee is, is wel duidelijk. Maar wat gebeurt er als blijkt dat Marty's veiligheid in gevaar komt?

Zoals al eerder gezegd zou My Mom's New Boyfriend de comeback van romkomkoningin Meg Ryan moeten zijn. Over haar break met de filmindustrie is veel gespeculeerd. Zo zou ze door mislukte cosmetische chirurgie niet meer haar bekende pruillipje hebben en emotioneel in een zwart gat zijn gevallen. Dat er flink gesleuteld is aan Megs gezichtje is duidelijk in deze film te zien. De botox straalt van haar - inmiddels verworden eendenbekje - af. Ook haar wenkbrauwen staan onnatuurlijk hoog op haar eveneens gladgetrokken voorhoofd, wat haar een emotieloze look geeft. Wat ongelooflijk jammer van zo'n getalenteerd en succesvol actrice.

Het zegt al veel dat deze film niet in Nederland in de bioscopen is gekomen en gelijk op dvd verschijnt. My Mom's New Boyfriend is namelijk niet zo goed, ronduit voorspelbaar en eigenlijk gewoon heel erg flauw. De ongeveer anderhalf uur durende film loopt niet lekker door, springt van de hak op de tak en heeft een wel heel makkelijk einde. De karakters worden niet uitgediept, waardoor het verhaal doorzichtig is en de film als geheel vlak blijft. De vergelijkingen met The Whole Nine Yards en Charlie's Angels worden dan ook zeker niet waargemaakt.

Laat Antonio Banderas alsjeblieft serieuze rollen spelen, want het quasi-lollige gezicht dat hij iedere keer trekt in deze film wekt irritatie op. Grappen over naar knoflook ruikende adem zijn werkelijk tenenkrommend. Dat Meg Ryan deze film gekozen heeft om een glorieuze comeback te maken betwijfel ik ook zeer, waarschijnlijk was dit een makkelijke film (lees: deed ze het voor het geld). Het enige amusante vond ik de gelijkenis die Colin Hanks met zijn vader Tom heeft. Ongelooflijk om hem te zien bewegen en praten zoals Tom tijdens zijn Forrest Gump-periode. Toch kan hij nog niet tippen aan het komisch talent van zijn vader.

De dvd bevat naast de film geen extra's. Wil je Meg Ryan zien als onherkenbare schim van de actrice die ze ooit was, dan moet je My Mom's New Boyfriend gaan kijken. Anders lekker in de schappen laten liggen...

My Mom's New Boyfriend
Regie: George Callo
EAN: 8711983486577
Prijs: 9,99