Leaving Las Vegas

Vrije tijd door Jet

Als je Las Vegas uitrijdt, zit je binnen no time in een compleet andere wereld. In contrast tot alle pracht en praal in de sin city zie je hier vooral zand, zand en nog eens zand. Maar er is meer te zien... Veel meer! Hier een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden rondom Las Vegas.

De Grand Canyon bewonderen vanuit de lucht? Een trip naar de Hoover Dam? Heel avontuurlijk met een vlot over de onstuimige Colorado River? Niets is te gek... 

Grand Canyon
De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado River deze kloof in het landschap doen ontstaan. Het is gek te beseffen dat slechts een rivier hier verantwoordelijk voor is. Inmiddels is de Grand Canyon ongeveer 435 kilometer lang en heeft het een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Als je aan de rand staat zie je de verschillende  aardlagen die elk een periode in de geschiedenis  aangeven.

Het wereldwonder ligt ruim 400 km van Las Vegas en je kunt het per auto, boot, ezel, paard, te voet, boot, trein of vanuit de lucht bewonderen. Dat laatste schijnt een adembenemende ervaring te zijn. Geen enkele foto kan het gevoel weergeven wat je dan hebt! Het rode gesteente van de Grand Canyon is op haar mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang...

Hoover Dam
Op de grens van Nevada en Arizona ligt de wereldberoemde - en bijna 75 jaar oude - Hoover Dam, een betonnen muur in de Colorado River. De dam, die 48 kilometer ten zuidoosten van Las Vegas ligt, is vernoemd naar Herbert Hoover die een belangrijke rol speelde bij de bouw van de dam. Aan de Hoover Dam hebben vanaf 1931 tot 1935 continue 5000 man gewerkt om dit technisch hoogstandje te bouwen. In het weekend reisden zij af naar Las Vegas om hun vertier te zoeken. Het resultaat mag er nu nog steeds wezen. De Hoover Dam behoort tot één van de 7 Amerikaanse industriële wonders en is na al die jaren nog steeds een hotspot voor vele toeristen.

Death Valley
Death Valley heeft haar beruchte naam te danken aan een aantal goudzoekers die in de winter van 1849 en 1850 verdwaalden in deze vallei. Helaas overleefde niet iedereen deze hete tocht. Eén van de overlevenden noemde de vallei Death Valley en hoopte er nooit meer te komen...

Death Valley is één van de warmste plekken ter aarde. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur boven de 38 graden Celsius. Maar laat de enge naam en de extreme hitte je niet afschrikken. Death Valley is absoluut de moeite waard om te bezichtigen. Let er wel op dat je genoeg drinkwater bij je hebt en dat er voldoende benzine in je tank zit.

Valley of Fire
De Valley of Fire is een State Park in de Amerikaanse staat Nevada, ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Las Vegas. Het Valley of Fire State Park is vernoemd naar de aanwezige rode zandstenen rotsen die net lijken te branden. In dit fel roodgekleurde park zijn verschillende Star Wars- en Star Trek-scènes opgenomen.

Skydiven
Altijd al een keer een skydive willen maken? Waarom niet in Vegas? Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Hoover Dam, Lake Mead, de Colorado River en de Las Vegas Strip. Ook een fijne bijkomstigheid, het is een stuk goedkoper dan in Nederland. Hier betaal je namelijk maar 150 dollar (ongeveer 115 euro) voor een sprong en in Nederland al snel 200 euro.

Kijk voor een overzicht van alle excursies rondom Las Vegas hier en hier!