DVD: Scrubs seizoen 1

Media door Jet

Scrubs is één grote parodie op alle ziekenhuisseries die wij op tv voorbij hebben zien komen. De serie, die trouwens een Emmy Award heeft gewonnen, volgt het bizarre leventje van J.D. (oké, hij is geen Patrick Dempsey, maar wel erg cute). Na een 7-jarige opleiding Geneeskunde mag hij eindelijk al zijn kennis in de praktijk brengen als arts-in-opleiding in het Sacred Heart ziekenhuis. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk als hij dacht, want een naald zelfstandig in iemands arm steken lijkt opeens moeilijk dan voorheen. Gelukkig heeft J.D. een rijke fantasie en kan hij regelmatig van de werkelijkheid ontsnappen, wat bizarre scènes met special effects en kostuums is alle soorten en maten oplevert.

Samen met zijn collega artsen-in-opleiding, de neurotische, maar aantrekkelijke Elliot (waar J.D. als een blok voor valt) en grappenmaker/beste vriend Turk, baant hij zich een weg door elke onvoorspelbare dag, met komische resultaten. De pittige latino zuster Carla, de onvoorspelbare mentor dokter Cox, de duistere conciërge en de sadistische dokter Bob maken de cast van deze vermakelijke serie compleet.

Al die humor in een ziekenhuisserie, is dat wel gepast? Zeker! De lachwekkende scènes worden afgewisseld met serieuze gevallen en er wordt af en toe zelfs een boodschap meegegeven. Wel met een komische noot natuurlijk!

Het eerste seizoen van Scrubs bestaat uit 4 dvd's met daarop maar liefst 24 afleveringen (ruim 8,5 uur kijkplezier!). Daarnaast kun je ook nog lol beleven aan de leuke extra's, waaronder: nieuwtjes, favoriete momenten, bloopers, deleted scenes en de theme song Superman.

Niet alleen voor mensen met een liefde voor de medische wereld is deze serie een succes, zelfs ik (a-medisch als ik ben) vind deze serie ontzettend vermakelijk. Zo barst ik regelmatig keihard in lachen uit. Het is geen vrouwenserie als Gossip Girl of Grey's Anatomy, maar voor wie van lachen houdt, absoluut de moeite waard.

Scrubs - Seizoen 1
EAN: 8717418171490
Prijs: 32, 99 euro