Review: Bride Flight

Media door Paulien
Tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland in 1953 ontmoeten Ada, Marjorie en Esther elkaar. Vol hoop en verwachting beginnen ze aan hun nieuwe leven. De drie bruiden reizen alleen en zijn op weg naar hun echtgenoten en verloofdes die zich al in Nieuw-Zeeland bevinden. Deze vlucht is het begin van levenslange vriendschappen en veroorzaakt geheimen die nooit uit mogen komen...

De dromerige Ada ontmoet Frank in het vliegtuig en ziet in hem haar grote liefde, en dat terwijl ze op weg is naar verloofde. Zal zij kiezen voor de vrije en spannende Frank of voor een huwelijk met haar streng gelovige, kortzichtige verloofde waar ze niet van houdt? De eigenzinnige modeontwerpster Esther is tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste deel van haar joodse familie kwijtgeraakt. Lukt het haar om in dit verre land een nieuw leven op te bouwen ondanks haar traumatische verleden? Marjorie, een vrolijk meisje dat droomt van lieve kinderen, een knappe echtgenoot en een mooi huis, krijgt het ondanks alle goede bedoelingen erg moeilijk in Nieuw-Zeeland. Lukt het haar om al deze ellende te doorstaan?

De hoofdrollen worden gespeeld door Anna Drijver (Flirt, Feestje), Pleuni Touw (Costa, Bitches), Karina Smulders (Ik omhels je met duizend armen, Wild Romance) en Waldemar Torenstra (Tiramisu, Zomerhitte). Deze vrouwen maken ieder op hun eigen manier veel indruk. Het zijn nog geen doorgewinterde actrices, maar laten zich van hun beste kant zien. Van deze dames zullen we waarschijnlijk nog veel gaan horen! Ook oudgedienden Rutger Hauer (Soldaat van Oranje, Floris) en Willeke van Ammelrooy (Antonia, Een vlucht regenwulpen) spelen mee en tonen waarom zij al lange tijd zulk gewaardeerde acteurs zijn.

Voor een Nederlandse film was er een ongekend hoog bedrag aan budget, namelijk 6,5 miljoen. De film speelt zich geheel af in Nieuw-Zeeland, wat garant staat voor veel mooie natuur en vergezichten. De acteurs verbleven daar vijf weken lang in elkaars gezelschap. In de film is terug te zien dat de acteurs steeds verder naar elkaar toe lijken te groeien en zich steeds beter in hun rollen kunnen inleven.

De regie is in handen van Ben Sombogaart, die onder meer Abeltje, De Tweeling en Kruistocht in Spijkerbroek regisseerde.

Bride Flight is vanaf 16 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.