Haal de herfst in huis

Mode & trends door Jet

Je kunt beginnen om te bedenken wat jouw herfstkleur 2008 wordt. Hierbij kun je denken aan warme, rijke kleuren zoals chocoladebruin, olijfgroen, bordeauxrood of kies je misschien voor -iets gewaagder- donkerpaars? Kies in ieder geval voor een donkere tint om het echte herfstgevoel te ervaren.

Een muur schilderen kost niet al te veel werk en geld, maar verandert je kamer gigantisch. Schilder daarom één opvallende muur in de kamer in de door jou gekozen kleur, de herfstsfeer begint al te komen...

Vervolgens kun je ook de accessoires in de kamer afstemmen op jouw herfstkleur. Heb je de muur chocoladebruin geverfd, kies dan bijvoorbeeld voor felblauwe olielampjes of mooie goudtinten.

De herfst is het seizoen van gezelligheid en daar horen natuurlijk kaarsen bij, sla ze dus massaal in: lange kaarsen in een standaard, maar ook stompkaarsen op decoratieve schalen (uiteraard in een kleur die mooi bij de muur past). Ook olielampjes en lantarentjes zien er gezellig en knus uit.

Herfst draait ook om comfort. Een lekkere bank waar je helemaal in weg kunt zakken en opwarmen is daarom onmisbaar. Vloekt de bank met jouw nieuwe kleur? Geen nood! Doe er een mooi grand foulard overheen, koop of maak een paar bijpassende kussentjes en het probleem is opgelost. Leg er nog een warm, wollig plaid overheen waar je 's avonds lekker onder kunt kruipen.

Het is heerlijk om tijdens de herfst de natuur in huis te halen, dat kan je op verschillende manieren doen. Je kunt herfstbladeren en dennenappels in huis halen en op een decoratieve manier op mooie schalen leggen of kastanjes op kaarsenschalen leggen. Ook een herfstgordijn fleurt de kamer op. Rijg om en om lampionnetjes en herfstbladeren aan een dun draad en hang de 'slingers' verspreid door de kamer. En het leuke is, alles is te vinden in het bos (een goede reden om weer eens een lekkere boswandeling te maken - ook erg herfstig).

Om een echte herfstgeur in jouw kamer te verspreiden kun je wat kruidnagels in een sinaasappel prikken en op mooi gedecoreerde schaaltjes in de kamer leggen. Dit geeft een heel bijzondere geur af.

Erg leuk voor de mama's onder ons is het maken van een seizoentafel. Samen met je kinderen kun je een tafel inrichten vol met herfstspulletjes: mooie tekeningen, knutselwerkjes, kaarsjes, takken, laat je creativiteit op de vrije loop.

Heb jij ook een goede tip? Reageer hieronder of op het forum!