Misleid door Marsmannetjes

Lifestyle door Martine

Om jou, als vrouwelijke lezer met zich aandienende PMS-verschijnselen, maar meteen een extra dip te bezorgen: inderdaad... TE mooi om waar te zijn. De geniale vondst van Mars is namelijk niet dat ze tot een revolutionair productieproces gekomen zijn waarbij het aantal calorieën tot nul is teruggebracht. Nee, het briljante plan is de mini-Marsjes nóg minutieuzer te maken, met als argument dat met een kleinere portiegrootte "de consument makkelijker maat weet te houden," aldus opper-Marsman Timo Hoogeboom.

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij ben ik geen uitzondering wat betreft het feit dat ik meer eet van een product met minder calorieën dan een product met meer. Je zou kunnen zeggen dat de grootte van de reep gelijkstaat aan het schuldgevoel. Als ik het al over mijn hart kan verkrijgen een 'kingsize unit' naar binnen te werken, dan voel ik me daar toch minimaal twee dagen rot over. Mini's daarentegen hebben een nawerking van nog geen twee uur. En dus kan het voorkomen dat er, als er zo'n zak in huis is, meer dan drie mini's op een dag de weg naar mijn mond weten te vinden.

Lezen we het artikel door, dan komt de (verwachte) aap uit de mouw: bevatte een zak mini's eerder 19 reepjes van 20 gram (lees: 380 gram paradijs); nu telt een zak 21 reepjes van 18 gram (oftewel: 378 gram). Dat is per zak dus twee gram minder voor dezelfde prijs. Nu ben ik niet zo triest dat ik me hierdoor ernstig tekortgedaan voel, maar reken voor de grap even mee. Nederland telt ongeveer 7,2 miljoen huishoudens. Als ieder huishouden gemiddeld per jaar twee zakken mini's koopt, besparen onze commerciële Marsmannetjes dus al gauw zo'n (14,4 miljoen x 2 gram=) 28.800 kilogram aan chocola per jaar!! Ik waag me er niet aan een berekening te maken van hoeveel euro's dat netto oplevert, maar mij maken ze niet wijs dat dat nieuwe formaat van de mini's in het belang van de consument is.

Slankere reepjes voor slankere mensen? Yeah, right. Slankere reepjes voor vettere Marsmannetjes, zullen ze bedoelen. In ieder geval wat hun banksaldo betreft.