Vitello tonato

Eten door Jet

In eerste instantie zul je waarschijnlijk denken: vlees met tonijnsaus? BAH! Maar geloof me, het is een verschrikkelijk lekkere combinatie... Iedereen die ik het gerecht tot nu toe heb voorgeschoteld, is er net als ik verslaafd aan geraakt! Ook fijn: het is zooo gemakkelijk klaar te maken!

(Voor 4 personen)

Wat heb ik nodig?
Ingrediënten1 blikje tonijn op olie
2 stuks ansjovisfilets
2 eetl citroensap
4 eetl mayonaise
1/8 liter zure room
Zout
Peper
2 eetl gesnipperde peterselie
2 eetl kappertjes
1 zakje rucola
350 gram kalfsfricandeau 
4 partjes citroen

Hoe maak ik dit gerecht klaar?
We beginnen met het maken van het sausje. Giet allereerst de tonijn af. Snijd vervolgende de ansjovis in stukjes. Pureer deze twee ingrediënten samen met het citroensap, de mayonaise en de zure room met een staafmixer. Verdun de saus zonodig met 1 of 2 eetlepels water. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de peterselie en de helft van de kappertjes erdoor.

En jawel, je bent alweer bijna klaar, want je kunt de borden al gaan opmaken...

Rangschik de plakjes fricandeau op het bord zoals je dat ook bij carpaccio gewend bent. Leg in het midden van het bord een hoopje rucola. Giet vervolgens de tonijnsaus er op een culinaire manier (als je begrijpt wat ik bedoel) overheen. Bestrooi het geheel met de rest van de gesnipperde peterselie en het restant van de kappertjes. Leg op elk bord nog een plakje citroen en serveer er ciabatta bij.

Buon appetito!