Welcome to Cabaret!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Kronkelende Kit Kat Girls en Boys over de banken en stoelen, een sexy nachtclubzangeres en - hoe kan het ook anders als men in Duitse sferen wil verkeren - broodjes zuurkool met worst en curry. Welcome to Cabaret!

De musical Cabaret is al enkele malen verfilmd en is ook al ontelbare keren - waaronder twee jaar geleden in Nederland met Pia Douwes in de hoofdrol - op de planken gebracht. De producenten Ruud de Graaff en Hans Cornelissen omschrijven de musical als erotisch en vitaal en na een middagje in de Kit Kat Club doorgebracht te hebben, kun je niet anders dan dat te beamen.

In het Berlijn van de jaren '30 worden bezoekers van de Kit Kat Club vermaakt door Sally Bowles (gespeeld door Ellen Evers), de Master of Ceremonies (gespeeld door Sven Ratzke) en de sexy Kit Kat Girls. De dreiging van het nazi-regime wordt steeds groter en iedereen probeert zich op een andere manier staande te houden. Andere grote namen in deze musical zijn Pamela Teves (door Paul van Ewijk beschreven als 'de bitch uit Onderweg naar Morgen'), Johnny Kraaijkamp Jr., Dick Cohen en Sabine Beens (die er geweldig uitziet in haar rol als Kit Kat Girl).

Tijdens de perspresentatie valt op hoe goed de sfeer is bij de cast. Ze lachen met elkaar, plagen elkaar en zijn tijdens de traditionele fotoshoot een hel voor fotografen, omdat ze meer met elkaar bezig zijn dan met de camera's. Als we een kort gesprekje hebben met Ellen Evers terwijl ze zich te goed doet aan de broodjes zuurkool, blijkt dat zij een geweldig gevoel voor humor heeft. Ze houdt een hele ode aan Bol.com en noemt het 'een eer om Sally Bowles te spelen, welke vrouw zegt hier nou nee tegen?'

Als je een sexy en lichtelijk over-the-top musical wilt zien, dan moet je zeker naar Cabaret gaan! Voor de verandering zal man- of vriendlief het niet erg vinden om mee te gaan. Zeker niet als je hem vertelt dat de musical muzikaal gezien misschien wel veel om het lijf heeft, maar de vrouwen qua kleding absoluut niet!

Cabaret is van 28 september 2008 tot en met 1 maart 2009 te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor meer informatie over speeldata en -locaties op www.cabaretdemusical.com.

Foto's: Angel Mulder