DVD: Dirty Dancing Workout

Media door Redactie Ze.nl

Na jarenlang jazzballetles te hebben gehad, leek het mij een uitdaging om een ander soort dans te leren. Het sportbroekje werd uit de kast getrokken, de tv ging aan en... de gordijnen werden gesloten. Bekeken worden door de overburen terwijl je danspasjes nadoet voor je televisie gaat mij toch iets te ver.

Mijn enthousiasme werd de eerste minuut al de kop ingedrukt. Twee typisch Amerikaanse fitnessfiguren liepen op elkaar af en hielden het volgende dialoog: 'Hi Johnny!' 'Hi Baby!' 'My name is not Baby, I'm Tracy!' Vervolgens lachen de twee naar elkaar op een Tel Sell-achtige manier waar menigeen op zijn minst een beetje de kriebels van krijgt.

Tracy en Johnny staan voor een aantal dansers dat hen net als de kijker na moet doen. Een soort dansles wordt nagebootst. Het is jammer dat er eigenlijk te veel dansers in beeld zijn. Hierdoor wordt het onoverzichtelijk en wellicht voor beginners moeilijk te volgen. Ook het feit dat de overmatig vrolijke docenten voornamelijk zwarte kleding dragen, is niet bevorderlijk voor de duidelijkheid van de te maken pasjes. Met een donkere broek is het bijvoorbeeld lastig te zien welk been er voor of achter het andere been wordt gezet.

De totale workout duurt ongeveer een uur. Je kunt er net als ik voor kiezen in een keer de hele les te volgen. Het is uiteraard ook mogelijk scènes te selecteren. Elke scène is een ander nummer uit de film. Je moet er niet vanuit gaan dat je aan het eind van de les met je partner als een professionele Baby over de dansvloer zwiert. Ten eerste leer je alleen een aantal solodansjes en ten tweede wordt er slechts een basis gegeven. Je gaat er echter wel lekker van zweten. De dvd is daarom een goede workout als je thuis op een alternatieve manier aan lichaamsbeweging wilt doen; voor enigszins ervaren dansers heeft het geen toegevoegde waarde. Ik had helaas niet the time of my life.

Dirty Dancing - Official Dance Workout
Prijs: 12,99 euro
EAN: 8713045216276