WIN: Kaartjes voor Elegy

Winacties door Redactie Ze.nl

De film
Het verhaal draait om de passionele relatie tussen de gevierde hoogleraar David Kepesh (Ben Kingsley) en studente Consuela Castillo (Penélope Cruz) die zijn hoofd op hol brengt met haar schoonheid. David, gewaarschuwd door zijn collega en vriend George (Dennis Hopper), twijfelt er niet aan dat hun relatie vooral seksueel en vluchtig van aard is. Maar meer dan ze beiden vermoeden staat het grote leeftijdsverschil een diepere band niet in de weg. David, die al zijn leven iedere vorm van binding uitsluit, voelt zich zelfs hoe langer hoe meer met Consuela verbonden op een manier die leeftijd en uiterlijk ontstijgt. Elegy is daarmee een innemend verhaal over ouder worden en de kracht van de liefde, die zich van leeftijd en lichamelijke imperfectie niets aantrekt.

Pink Ribbon
Maar liefst twaalf filmtheaters door het hele land nemen deel aan een unieke promotie voor Stichting Pink Ribbon. Hoewel er jaarlijks pas gedurende de oktobermaand volop aandacht is voor de strijd tegen borstkanker, neemt de release van het kwaliteitsdrama Elegy hier vanaf vandaag alvast een voorschot op. Iedereen die Elegy bij één van deze bioscopen ziet, doneert via het bioscoopkaartje vijftig cent aan Stichting Pink Ribbon.

Op initiatief van de Nederlandse distributeur RCV Entertainment start vandaag deze bijzondere actie, die ook door folders en posters zichtbaar zal zijn in de bioscopen die de film vertonen. 'Ook al lijkt het een klein bedrag per kaartje, mede vanwege de altijd succesvolle AH Filmweken rekenen we erop dat het oploopt tot een mooi totaalbedrag voor dit zeer goede doel' aldus Marc Teuwsen van RCV. Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal gevallen van borstkanker te verminderen, vroege diagnose te stimuleren en de zorg voor de borstkankerpatiënt en haar omgeving te verbeteren.

Ze.nl mag 5x 2 vrijkaarten voor de film Elegy weggeven. Wat moet je daarvoor doen?
Alleen actieve Ze.nl-leden, minimaal twee foto's geüpload en minimaal drie vriendinnen, maken kans op het pakket. (Uiteraard kan je nog snel een foto uploaden en/of vriendinnen uitnodigen als je nog niet aan de voorwaarden voldoet.)

Geef antwoord op de volgende vraag: Wie is de huidige vriend van Penelope Cruz?

Mail je antwoord voor 12 september naar redactie@ze.nl met daarin ook je loginnaam op Ze.nl en je adresgegevens. Winnaars krijgen persoonlijk bericht per e-mail.