Veel singles daten niet exclusief

Single & daten door Jet

Eerlijkheid duurt helemaal niet het langst. Zo'n 38% verzwijgt meestal dat er nog meer afspraakjes op het programma staan. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek dat werd uitgevoerd door Online Magazine Singlessite.nl

Vergelijkend warenonderzoek
Mede door de populariteit en het gemak van datingsites is de zoektocht naar de ware absoluut kinderspel geworden. Met het enorme aanbod van beschikbare kandidaten is een afspraakje zo geregeld en dat biedt mogelijkheden voor een vergelijkend warenonderzoek. Bijna de helft van de singles houdt het dan ook niet bij één date tegelijk. Zo'n 34% van de ondervraagden spreekt met maximaal drie personen af in eenzelfde periode. Een kleine 4% gaat zelfs nog een stapje verder en werkt tussen de vier en de zes dates af binnen dezelfde tijdsspanne.

Ontmoetingsplaats
Hoewel de mate van exclusiviteit en de openheid over het dubbel daten wellicht te wensen overlaat heiligt het doel wel de middelen. Zo'n 65% zegt namelijk niet uit te zijn op vluchtige contacten maar naar een vaste relatie. Datingsites blijken veruit de meest succesvolle ontmoetingsplaats om een nieuwe liefde te vinden. Zo'n 29% van de ondervraagden laat weten in de afgelopen vijf jaar een relatie te hebben gekregen via een datingsite. Dit staat tegenover de 16% die het uitgaansleven noemt en de 14% die via vrienden een nieuwe liefde leerde kennen. Tijdens het sporten is er de minste kans op succes. Slechts 2% ontmoette hier zijn of haar partner.