Nieuwe musical: Sunset Boulevard!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Eerste première? Is er dan ook nog een tweede? Ja, inderdaad. De rol van Norah Desmond wordt door zowel Pia Douwes als Simone Kleinsma vertolkt. Op 10 oktober zal de première voor Simone Kleinsma zijn. Pia Douwes is op dat moment nog aan het werk als panellid en coach bij het nieuwe programma Op zoek naar Joseph en zal haar première pas beleven op 17 december.

De hele cast was vanmorgen aanwezig, net zoals het grootste deel van de creatives. Erwin van Lambaart, directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, hield een prachtige toespraak over zowel de film uit de jaren vijftig als de musical. Ook regisseur Paul Eenings vertelde waarom hij volmondig ja zei tegen deze musical. Vervolgens werd de pers getrakteerd op een scène uit de musical met een prachtig optreden van het ensemble en van Simone Kleinsma, die maar weer eens liet zien hoe goed en mooi ze kan zingen. Traditioneel werd hierna de taart aangesneden en was de eerste repetitiedag officieel voor begonnen verklaard.

Sunset Boulevard is volgens veel mensen de mooiste musical die Andrew Lloyd Webber gecomponeerd heeft en nu voor de eerste keer in Nederland te zien. De musical vertelt het verhaal van Norah Desmond. Ooit was zij de glamourkoningin van de stomme film. Met de komst van de gesproken film is Norah aan de kant geschoven, maar zij leeft in de illusie dat er miljoenen fans op haar rentree wachten. Per toeval ontmoet ze de jonge scriptschrijver Joe Gillis (gespeeld door Antonie Kamerling) en wordt smoorverliefd op hem. Helaas is dit gevoel niet wederzijds, iets wat Norah niet kan verkroppen...

Sunset Boulevard is de grootste reizende theaterproductie van dit seizoen en zal vijftien theaters aan doen. Voor speelinformatie kun je kijken op www.musicals.nl.

Foto's: Govert de Roos & Angel Mulder