Uit je dak in Utrecht!

Vrije tijd door Marieke_B

Dansen

Monza
Club Monza is gehuisvest in het pand dat al diverse namen mocht hebben. Momenteel doet de Monza het echter zeer goed, de club is populair op alle uitgaansavonden. Dj's van grote nationale en internationale klasse maken regelmatig de club onveilig en met de verschillende clubavonden kun jij helemaal uit je dak gaan en je beste dansmoves showen. Club Monza is helemaal hip & happening!
Potterstraat 16 - www.clubmonza.nl  

Winkel van Sinkel
De Winkel van Sinkel noemt zichzelf een cultureel-culinair warenhuis, omdat je er (net als in het rijmpje) van alles kunt vinden. Zo hebben ze een clubgedeelte waar op zaterdag de beste dj's draaien (naam: de Nachtwinkel), is er een Cocktail Lounge, kun je er dineren met Spaanse muziek, hebben ze een intiem tapasrestaurant in de werfkelder en worden er diverse hippe feesten gegeven. De Winkel van Sinkel heeft voor ieder wat wils, dus neem van tevoren een kijkje op de site voor het programma van jouw uitgaansavond!
Oudegracht 158 - www.dewinkelvansinkel.nl  

Club Storm
Club Storm is een zeer veelzijdige uitgaansgelegenheid. Het is modern ingericht met een uitstekende sfeer, waardoor Club Storm zich dé nachtclub van Utrecht noemt. Je moet natuurlijk zelf even een kijkje gaan nemen om te bepalen of dit waar is. Feit blijft wel dat je in het hartje van het oude Utrechtse centrum een heel fijne avond en nacht kunt beleven!
Mariaplaats 50 - www.clubstorm.nl  

Tivoli
Tivoli is één van de bekendste poppodia van Nederland. Een breed scala aan artiesten en bands heeft al in Tivoli opgetreden: onder anderen de Red Hot Chili Peppers, Junkie XL en The Beasty Boys stonden op het podium. Verder worden in Tivoli ook vaak themafeesten gegeven, waardoor de sfeer per avond nogal verschilt. Je moet hierbij namelijk bijvoorbeeld denken aan een gothic-, techno-, reggae-, '80's- of hardcorefeest! Van tevoren kun je het beste even op de website van Tivoli kijken om te zien wat er die avond te doen is.
Oudegracht 245 - www.tivoli.nl  

Filemon & Baucis
Zien en gezien worden? Dat kan in Filemon Baucis, kortweg Filemon genoemd. In één van de meest hippe tenten van de stad komt jong Utrecht bij elkaar om lekker te dansen op de clubachtige muziek en gezellig met elkaar te kletsen. Van (wat oudere) studenten tot jong werkenden die zich in het weekend even helemaal laten gaan: Filemon is 'the place to be'!
Janskerkhof 22 - www.filemonenbaucis.nl  

Pakhuis
Op het mooie Janskerkhof, naast de Filemon, staat het Pakhuis. Overdag kun je er zitten voor een hapje en drankje, maar 's avonds gaat het hier los! Enig nadeel van de immense populariteit: het doet zijn naam eer aan. 's Avonds wil het Pakhuis nog wel eens letterlijk volgePAKt staan. Het is dus belangrijk dat je op tijd binnen bent, anders staat er een flinke rij. Qua muziek wordt hier van alles en nog wat gedraaid: voor ieder wat wils!
Janskerkhof 21 - www.pakhuisutrecht.nl  

City Hall
Overdag zou je niet zeggen dat in de diepe kelders van het oude Utrechtse stadhuis de meest geweldige feesten worden gegeven. City Hall bestaat uit meerdere kelders van de vroegere gevangenis en elke zaal heeft zijn eigen inrichting, sfeer en muziek. De dj's draaien house, urban, R&B en hiphop. Via de trap aan de zijkant van het stadhuis kom je binnen in één van de leukste discotheken van Utrecht!
Stadhuisbrug 3 - www.city-hall.nl  

(Dans)cafés

Quignon
In Quignon kun je heerlijk neerstrijken voor een drankje. De sfeer is er erg gemoedelijk. Qua inrichting is het vrij klassiek, met hoge plafonds en mooie kroonluchters. Verder zijn er naast gewone stoeltjes ook banken waar je net iets lekkerder op zit. Naast drankjes drinken, kun je hier ook heerlijk lunchen of dineren. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond wordt de boel omgetoverd tot een fijn danscafé met clubachtige muziek.
Oudegracht 134 - www.quignon.nl  

De Nieuwe Dikke Dries
Dit café is wereldberoemd in Utrecht, al sinds 1975. Overdag is het een heerlijke plek voor appeltaart, een lunch of stevige maaltijd. Op vrijdagmiddag wordt er geborreld met bitterballen en de zaterdagmiddagborrel is met jazz en blues. Op donderdag, vrijdag en zaterdag na 22.00u verandert Dikke Dries in een lekker danscafé met dj en meer. Als je met een grote groep komt, moet je dit wel van tevoren aangeven, anders kom je op die drukke avonden niet met z'n allen binnen.
Oudkerkhof 36 - www.nieuwedikkedries.nl  

King Arthur
Bij King Arthur is het op elk moment van de dag goed vertoeven. Een kopje koffie, een lekkere lunch, een goeie borrel of een gezellig avondje uit: het kan er allemaal! In het hartje van de stad aan de mooie Oudegracht vind je dit sfeervolle café/restaurant. De bediening is aardig en vooral ook snel! Op de eerste etage heb je vanaf het raam een prachtig uitzicht over de stad en zijn grachten.
Oudegracht 101 - www.kingarthur-utrecht.com  

Havana
Havana is de hoofdstad van Cuba. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit café bol staat van Cubaanse sferen. Bij Cuba denk je aan heerlijke cocktails, sigaren, lange zwoele nachten met swingende salsa en lekker eten. Dit alles vind je bij Havana in Utrecht! De inrichting is ontzettend leuk, kleurrijk en gezellig.
Oudkerkhof 29 - www.havanautrecht.nl  

De Beurs
Bij dit café-restaurant kun je terecht voor een hapje, drankje, lunch of diner. In de zomer beslaat het terras van De Beurs zo'n 250 stoelen op het welbekende plein de Neude en in het weekend kun je er tot diep in de nacht uitgaan. Op donderdagavond zijn het vooral studenten die het café onveilig komen maken, maar op vrijdag en zaterdag is het publiek gevarieerder.
Neude 39 - www.debeursutrecht.nl  

Kijk voor meer info over uitgaan in Utrecht op:
www.inutrechtuit.nl
www.utrechtstad.com
www.uit-in-utrecht.nl
www.kroegenweb.nl/uitgaan-en-stappen-in-utrecht