Lappendag in Hoorn

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De tiendaagse kermis (dat wil zeggen: zuipen, zuipen, zuipen, even in de botsauto's, oliebolletje eten, bungee jumpen, biertje doen, dansen en voornamelijk heel veel sjansen) wordt in Hoorn traditiegetrouw afgesloten met de zogenaamde Lappendag.

Daar gaan ze! Horden vrouwen, huismoeders, hippe dames en jonge meiden stappen in alle vroegte op hun fiets voor de koopjes van het jaar. Lappendag betekent namelijk letterlijk een markt vol lappen oftewel kleding. De hele binnenstad is een grote markt met honderden kraampjes; ook de winkels openen 's morgens hun deuren om voor een prikkie hun oude collectie van de hand te doen.

Niet alleen de markt begint wanneer de hanen kraaien, ook de deuren van de kroegen staat dan al open. Tot 16.00 uur kunnen de kermisgangers zich te buiten gaan aan de alcoholische versnaperingen, maar dan is het toch echt tijd voor een algehele pauze: de kroegen sluiten in de middag en gaan om 20.00 uur weer open. Neem even de tijd voor jezelf, laat alle drankjes bezinken en eet een hapje dat de bodem voor de volgende ronde zal zijn. 's Avonds stroomt de stad weer vol om de laatste uurtjes van de kermis volledig te benutten.

Lappendag in Hoorn... een waar paradijs voor drankzuchtig en kooplustig Nederland. Ik zal er zijn!

Wat: lappendag
Waar: Hoornse binnenstad
Wanneer: 18 augustus 2008 vanaf 06.00 uur (sommige winkels gaan zelfs om 05.00 uur open: wees vroeg, dat heb je echt de leukste dingen!)