Cadeautjes!

Cadeaus & hebbedingetjes door Martine

1. Poëzie om te kussen!
Op www.plint.nl kun je allerlei hebbedingetjes bestellen die bedrukt zijn met een gedicht: kussenslopen, posters, keukenschorten, raamstikkers... Van simpele quotes tot moeilijke gedichten, kinderversjes en 'grote-mensen-poëzie'. Artikelen van Plint zijn ook in diverse boekwinkels en de Goeden Doelenwinkel te koop. (Zie voor alle verkoopadressen de website).

2. Tijd voor een tijdschrift
Een cadeau dat eigenlijk voor iedereen geschikt is: de Nationale Tijdschriftenbon. Je kiest zelf het bedrag waarvoor de gelukkige ontvanger een abonnement op een tijdschrift kan uitkiezen. Extra fijn: ook geschikt voor een last-minute-cadeau, want als je wilt kun je de bon ook direct uitprinten!

3. Origineel
Wil je een beetje goed voor de dag komen en is een cadeaubon je te makkelijk, maak dan zelf een leuk cadeaupakketje. Koop een mandje bij de HEMA of Xenos, vul het met wat kleine cadeautjes en verpak het in een mooi cellofaanpapiertje met linten. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Voor de vulling kun je denken aan:
- een FairTrade-pakket met eerlijke Tony Chocolonely-chocola, thee, wijn, bananenbier, vrolijk beschilderde theeglaasjes en een gelukspoppetje.
- een 'culinair' pakketje met een kookboek, wat toepasselijke ingrediënten, peper- en zoutmolen, garde en een keukenschort. Je kunt bij Xenos bijvoorbeeld heel goedkoop allerlei taco-benodigdheden krijgen die het goed doen in een cadeaupakket!
- een 'home'-pakket  voor net verhuisden: een woontijdschrift, kaarsjes, een fotolijstje en andere accessoires in de kleur van het nieuwe interieur.
- een beautypakket (voor man of vrouw) met tijdschrift, deo, make-up, scheermesjes, nagellak, sieraad enzovoort.

4. Goed doel, goed gevoel
Heeft het feestvarken eigenlijk alles al, maar wil je zelf graag iets geven, geef dan een cadeautje waarmee je hem of haar én een ander blij maakt. Zo kun je in de Goede Doelenwinkel in Amsterdam, Den Haag en Utrecht cadeautjes kopen waarmee je, de naam zegt het al, tegelijkertijd een goed doel steunt. Deze goede doelen lopen uiteen van grote bekende stichtingen en fondsen als het Wereld Natuur Fonds, Stichting Proefdiervrij, Stichting Vluchteling en de Hartstichting tot kleine lokale initiatieven in ontwikkelingslanden waarbij inwoners speelgoed en sieraden maken zodat ze zichzelf kunnen onderhouden. Kijk voor meer info én de onlinewinkel op www.goededoelenwinkel.nl.

5. Proost!
Een fles wijn voor bijna iedere gelegenheid is niet altijd even origineel. Maak het wat persoonlijker door de fles een eigen ontworpen etiket te geven. Google 'fles wijn bedrukken' en je vindt zo een aantal sites die dit voor je kunnen doen. Van foto's tot teksten, alles is mogelijk. Klein budget? Je kunt natuurlijk zelf ook aan de slag met papier, printer, lijm en schaar!