Zoet...

Eten door Saar

Zoet... recepten met snoep is een vrolijk vormgegeven boekje met een harde kaft. (Handig af te nemen met een vochtig doekje, wanneer je plakkerig bezig bent geweest.) 64 pagina's met scherpe, felgekleurde foto's en verrassende recepten nodigen je uit om creatief aan de slag te gaan in de keuken...

Zoals de auteurs Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner, ook wel bekend als De dames in de keuken, in het voorwoord zelf zeggen: 'Snoep is mooi, feestelijk en zo smakelijk dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Als je je dan te buiten wilt gaan aan iets heel zoets en lekkers, doe het dan goed!'
Of jij je hier schuldig over gaat voelen is aan jou. Duidelijk is in ieder geval dat de dames meer dan genoeg opties geven om het 'goed te doen'!

Heb je er al zin in gekregen? Ontbijten doen we vandaag met -hoe kan het ook anders- zoete kaneelbroodjes.

Voor het deeg heb je nodig:
- 1 deciliter melk
- 30 gram boter
- 230 gram bloem
- een half pakje gedroogde gist
- 1 eetlepel suiker
Verder zet je alvast klaar:
- 150 gram kaneelstokjes
- 100 gram boter

Let's get the baking started! Verwarm de melk en smelt de boter hierin. Meng de bloem met de gedroogde gist en de suiker en voeg langzaam de lauwwarme melk toe. Kneed dit tot een soepel deeg en laat het 40 minuten rijzen. (Lak ondertussen je nagels in een mooi felroze kleurtje, dat hoort wel bij een snoepdagje.)
Hak de kaneelstokjes met de boter in de keukenmachine. Rol het deeg uit tot een vierkante lap en besmeer het met de kaneelboter. Rol het strak op. Snijd de opgerolde slang in 12 plakken van ongeveer 3 cm breed.
Verwarm ondertussen de oven voor tot 220 graden. Leg de plakjes in 12 papieren cakevormpjes en laat ze nog 10 minuten staan. Bak tenslotte de broodjes in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin.

Voor de vochtbalans maken we een mok hot chocolate met marshmallows.Men neme:

- 250 milliliter melk
- 100 gram pure chocolade, in stukjes
- ongeveer 20 (chocolade) mini-marshmallows

Verwarm de melk. Doe de stukjes chocolade in een mok en voeg 3 eetlepels warme melk toe. Roer tot de chocola volledig gesmolten is. Schenk de rest van de melk erbij en vul de mok op met marshmallows. (Loopt je mok over? Het zij je vergeven.)

Tijd voor de lunch: een tosti met Snickers. (Nee, dat mocht nooit van je moeder...) Voor 4 tosti's neem je:
- 4 Snickers
- casinoboterhammen
- 1 eetlepel boter
- een tosti-ijzer kan ook wel van pas komen om dit klusje te klaren

En dan? Snijd de Snickers in dunne plakjes. (Prak dus niet de gehele reep tussen de boterhammen om vervolgens het ijzer met al je spierkracht te sluiten.) Besmeer de boterhammen aan beide zijden met boter. Leg de plakjes Snickers tussen twee boterhammen en toast het broodje in je tosti-ijzer of eventueel in de oven.

We zouden graag nog een hele rij aan heerlijke hapjes en tussendoortjes met je delen, maar voor overige recepten (de meest fabeltastische taarten, weldadige toetjes en smikkelbare, hartvormige koekjes) verwijzen we je graag door naar dit magnifieke boekje. Neem ook eens een kijkje op de website van De Dames Van De Keuken!

Zoet... recepten met snoep
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
ISBN: 978 90 230 1230 6
Prijs: 11,00
Uitgeverij: Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.