Sterrenschrijfsel: Patrick van Rhijn

Lifestyle door Patrick

Zwembandjes

Je begrijpt, researchen voor je nieuwe boek is zzzzeer zzzzwaar wwerk, zeker als dat in de sssnikhete zzzon van badplaatsen als het zwaar overschatte St. Tropez en Monaco moet gebeuren. ;-) Niet dat ik - om al te grote misverstanden te voorkomen - vanwege de hoge verkoopaantallen van mijn debuutroman spontaan een luxe jacht of tweede huis heb aangeschaft ;-), maar omdat ik niemand kon vinden die het voor me wilde doen en tja... íemand zich toch moest opofferen. Het is vooral hhheel errrg zzzwaar omdat die zon de hele dag maar op je schouders brandt, die lucht hier zo helblauw is dat je er pijn van aan je ogen krijgt, omdat al die cocktails tot op de bodem moeten worden leeggezogen en om al die bikini's, benen, billen en andere b's die je proberen van je werk te houden! Paraderen naar de zee... het zou verboden moeten worden!

Bikkel als ik ben laat ik mij natuurlijk niet (constant) van de wijs brengen en stort ik mij vol overgave op de mij voorgeworpen uitdagingen (figuurlijk dan ;-)). Om het hoofd koel en mijn beide voeten in het zand te houden, laat ik mij door de plaatselijke strandtent bekogelen met loungemuziek of wandel ik als de druk echt van de ketel moet een beetje langs de branding. Zojuist, tijdens een van deze wandelingen over het strand van Sainte Maxime, gebeurde er iets vreemds... iets bizars... iets blogwaardigs...

Vlakbij een verzameling rieten parasols aan het water valt mijn oog op een leuke blonde vrouw op een ligstoel. Op zich niets vreemds. Mijn oog valt wel vaker op leuke vrouwen op ligstoelen deze dagen. Doorgaans loop ik dan door en doe alsof ik niet binnen twee tiende van een seconde gezien heb dat ze a) ooit een blindedarmoperatie heeft gehad, b) gezegend is met de maten ..., ... en ... (in te vullen naar persoonlijke voorkeur) c) dat zij deze hele vakantie al topless moet hebben liggen zonnen, d) haar bikinilijn niet/wel bijgewerkt heeft en e) dat haar jaloerse vriend het staargedrag van alle mannen binnen een straal van twintig meter wanhopig zit in te dammen door als een soort vuurtoren om zich heen te koekeloeren (waarop ik steevast de andere kant op kijk, want hee, wie is die gozer wel dat ie denkt dat ik naar zijn vrouw loop te kijken/hij heeft iets wat ik niet kan krijgen ;-)).

Deze blonde vrouwspersoon is echter anders... oké, ze voldoet aan bijna alle hierboven staande punten inclusief jaloerse vriend. Maar er is iets wat mijn aandacht trekt. Dat formaat, die omvang, de manier waarop ze haar handen eroverheen laat glijden... het boek dat ze half op haar buik, half in haar handen heeft, lijkt verdomd veel op... Weg van Lila! Alarmbellen gaan af, toeters in mijn hoofd, vlinders in mijn buik. Die leuke meid daar ligt mijn debuutroman te lezen!!! Ik kan de cover niet zien, maar leer mij een WvL herkennen. Doe mij vanavond een blinddoek om, bind me vast, flikker me in mijn nakie een donkere bibliotheek in en doe de deur op slot. Ik garandeer je: morgenochtend kom ik met mijn debuutroman tussen mijn tanden weer naar buiten. Voorzichtig sluip ik naderbij. Op vijf meter van haar strandstoel kijk ik nonchalant de andere kant uit. Wat denkt die gozer wel??? Fuck, ik zie de titel net niet. Ik blijf staan, doe opzichtig mijn voet een beetje omhoog, buig naar voren en krab onder mijn voet terwijl ik vluchtig in de kier tussen haar gebruinde buik en 'mijn' boek probeer te gluren. Te donker, kut.

Mijn gedrag heeft nu definitief de aandacht van vriendlief getrokken. Hij fronst zijn wenkbrauwen en houdt zijn ogen op me gericht. Ik kijk traditioneel in de richting van een paar oude veenlijken verderop en loop door tot bij de bar. Wacht maar, jij jaloerse waakhond. Ik wil zo meteen die blik van je vriendin wel eens zien - en die van jou erbij - als de schrijver van het boek dat al de hele dag al haar aandacht vreet opeens opduikt naast haar bedje... dat zal je leren, nozem, met je beginnende zwembandjes... De blonde babe leest rustig door. Ja, logisch ook... als je eenmaal in het verhaal zit, dan laat het je niet meer los, hè... ;-) Dan maar grof geschut. Ik wacht mijn moment af en loop onderweg terug naar de branding vlak langs haar bedje. Precies op de juiste plek laat ik mijn slipper vallen en raap het ding langzaam op. Iets blauws en 'Weg' in witte letters... Net op dat moment schampert ze: 'Schandalig!' Zie je wel, ja hoor, ze ligt mijn boek te lezen! Ik ga staan en schraap mijn keel. Hier gaat ze goed van opkijken.

'Eh... haai, alles goed?' Zowel het meisje als haar vriend kijken me aan. Geen weg meer terug. 'Ik eh... zie dat je een mooi boek aan het lezen bent...' Ik lach een beetje triomfantelijk en laat een korte stilte vallen. Even de tijd geven om hem in te laten zinken. 'Volgens mij heb ik het óók gelezen...'
'Ja, en?' reageert de vrouw en draait meteen de cover naar zich toe. In haar beweging zie ik eindelijk wat ik al die tijd niet kon zien. Het zweet breekt me uit. Niks blauwe cover. Niks Weg van Lila. Ze leest iets van Weg met de overtollige kilo's! Op de cover een vent met lovehandles!!! Fuck! Haar vriend grinnikt een beetje en is er als de kippen bij om in jolig Brabants: 'Da was wel nodig ook! En ik zou die nog 'ns lezen als ik u was,' te roepen. Opeens voel ik hoe de zon brandt op mijn harses. Hier sta ik dan. Ik mompel nog iets over spreekbeurt en 'het was voor een leerling van mijn school' en maak me langs de branding weer snel uit de voeten. Onder mijn parasol en achter mijn laptop lik ik mijn wonden en inspecteer mijn beginnende lovehandletjes... Hoezo 'da's wel nodig ook'?!

'Lekker gewandeld?' vraagt mijn gezelschap. Ik knik en staar naar mijn schermpje.
'Beetje inspiratie opgedaan...'
'O mooi, waarover?'
'Ach,' ik mompel een beetje, 'niks bijzonders, iets over zwembandjes...' Dit moet ik maar aan niemand vertellen thuis. En als ze ernaar vragen: gewoon alles ontkennen...

Heb jij Weg van Lila al gelezen en ben je fan? Word dan lid van de Weg van Lila Hyve! Bovendien kun je Hyves-vriendjes worden met Patrick en zo op de hoogte blijven van de vorderingen van zijn nieuwe boek.
Weg van Lila nog niet gelezen en nieuwsgierig? Lees dan
HIER de recensie die Ze.nl voor je schreef en koop HIER direct het boek online!