Steeds meer mannen dragen make-up

Zij/hij door Karin
Zit je lekker een potje te zoenen met je vriend, merk je dat je daarna helemaal onder de lipstick zit. Van hem. Euh? wat?! Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mannen make-up dragen.
 
Aangezien Tom Ford aankomende herfst al met een make-uplijn voor mannen komt en Marc Jacobs een unisex make-uplijn heeft, gaat het erop lijken dat meer mannen dan ooit make-up dragen en beautyproducten gebruiken. Maar dit blijkt natuurlijk niet alleen uit bovengenoemde make-up lanceringen. Uit recent onderzoek onder 1000 mannen in Amerika en het Verenigd Koninkrijk, is namelijk ook gebleken dat mannen tegenwoordig steeds meer druk voelen om zichzelf mooier te maken. Uit het onderzoek genaamd The State of Men, dat werd uitgevoerd door marketingbedrijf J. Walter Thompson, komt naar voren dat 54% van de mannen regelmatig skincare producten als moisturizer en oogcrème gebruikt.
 
?Mannelijkheid was vroeger dat mannen echte mannen waren?, vertelt Ann Mack - directeur trendwatching bij J. Walter Thompson - aan Daily Mail. "De grenzen tussen de seksen vervagen en mannen krijgen een genuanceerder idee van wat mannelijkheid nu is.?
 
Mannen met foundation en bronzer
Oké. Die oogcrème en die moisturizer kunnen we nog wel handelen. Een crèmepje kan ook geen kwaad. Maar volgens het onderzoek gebruikt eenderde van de mannen haarverwijderingsproducten, 9% gebruikt foundation (!), 11% gebruikt bronzer en 10% concealer. Als het om beautybehandelingen gaat, ondergaat 29% weleens een manicure, 24% ondergaat gezichtsbehandelingen en 13% laat de borsteltjes boven de ogen af en toe bijwaxen. Volgens het bedrijf Eurmonitor International, spendeerden Amerikanen zo?n 5 miljard dollar aan beautyproducten voor mannen afgelopen jaar. In bijvoorbeeld 1997 was dit nog ?slechts? 2,4 miljard dollar.
 
 
Geld spenderen aan make-up
Mannen beginnen ons langzaam in te halen qua ijdelheid en in hoeveel zij uitgeven aan beautyproducten. Vrouwen spenderen gemiddeld zo?n 3800 dollar elk jaar aan beautyproducten en mooie kleren, volgens recent onderzoek uit 2012. Mannen geven gemiddeld 2760 dollar uit aan verzorgingsproducten, make-up en kleren. Maar 80 dollar minder dus per maand dan vrouwen?
 
Een deelnemer aan het onderzoek geeft toe: ?Ik zal nooit zo ver gaan dat ik met maskertjes op ga slapen, maar ik koop zeker wel meer beautyproducten dan vroeger. Ik herinner me nog dat op mijn vaders wastafel alleen een zeepje lag en een flesje Old Spice stond, maar ik heb een kast vol producten.?
 
Wat vind jij van deze ontwikkeling? Goed dat mannen zichzelf beter verzorgen of vind je het te ver gaan en vind je dat mannen gewoon mannen moeten blijven?