Ontspannen in hotel NH Sparrenhorst

Reizen door Jet

Heerlijk om af en toe een weekendje weg te gaan met je geliefde. Dit keer geen bruisende steden of actieve uitstapjes voor ons, mijn vriendje en ik zijn toe aan rust en ontspanning. Na eventjes rond gesurft te hebben op het internet, hebben we onze bestemming gevonden: het 4-sterren hotel NH Sparrenhorst in Nunspeet, temidden van de Veluwse natuur. 'Een design hotel dat een lust voor het oog is, waar je ultiem kan ontspannen en je culinair kunt laten verrassen.' Nou, dat klinkt ons goed in de oren. Bepakt en bezakt stappen we in ons autootje.

De eerste indruk
Van de snelweg af rijden we het mooie en bossige dorpje Nunspeet in. Wat een verademing voor ons Amsterdammers, al dat groen. Met veel gemak vinden we het hotel en parkeren we onze auto. Het hotel is mooi in de bossen gelegen en oogt groot en ruim. We worden vriendelijk ontvangen bij de receptie en na enkele minuten zijn we op weg naar onze kamer. Ondertussen bekijk ik het hotel. Ruim, netjes, schoon... ja, mijn eerste indruk van NH Sparrenhorst is positief. Ik ben benieuwd naar de kamer!

Le chambre
'Wow, wat een uitzicht!' is het eerste wat in me opkomt. We hebben een prachtig uitzicht op het Belvédère Bos, ik hoor de vogeltjes al fluiten. De kamer is lekker ruim en van alle gemakken voorzien: een prima bed, een mooie flatscreen tv, een klein balkonnetje en een luxe badkamer met douche en ligbad. Je kunt goed zien dat dit een designhotel is, want het kunstwerk aan de muur ontbreekt niet. Maar we gaan niet meteen duf op onze kamer hangen, eerst even een drankje in het Grand Café om ons weekend in te luiden.

Wat heeft het hotel te bieden...
Het Grand Café is prima! Je kunt gezellig binnen zitten waar ook ouderwetse bordspelletjes gespeeld kunnen worden of je kunt kiezen voor het buitenterras tussen de bomen. Maar naast dit café biedt NH Sparrenhorst nog veel meer. In de Marilyn's Bar kun je 's avonds nog even een drankje nuttigen voordat je je bed induikt. Ook is er een heerlijk verwarmd zwembad en een sauna om even ultiem te ontspannen. Liever iets actiever? Dan kun je je uitleven in het fitnesscentrum. Kijk voor de overige faciliteiten op de website van NH Sparrenhorst.

Culinair genieten
Het verwennen in NH Sparrenhorst begint al bij het ontbijt. Dit is te lekker om waar te zijn. Aan werkelijk alles is gedacht: eieren op alle mogelijke manieren, verse sapjes, zalm, paling, verschillende soorten fruit, teveel om op te noemen. Een goede manier om aan je dag te beginnen zeg ik zo.

Ook voor het avondeten kun je in dit hotel goed terecht. NH Sparrenhorst heeft twee restaurants: EveZZ Grill en het chique OINC! Restaurant. De tweede avond van ons verblijf eten we bij het laatste restaurant. De ober vertelt ons dat de gerechten zorgvuldig zijn samengesteld met eerlijke, natuurlijke producten uit de omgeving van Nunspeet, afhankelijk van de verschillende seizoenen. We kiezen voor een 3-gangen verrassingsmenu. Het voorgerecht bestaat uit dorade gewikkeld in serranoham op een tarte tartin van tomaat, dat wordt gevolgd door een hoofdgerecht van lamsfilet met een saus van knoflook. Als dessert krijgen we een framboossorbet met seizoensfruit. Het heeft ons heerlijk gesmaakt en tevreden duiken we ons bedje in.

Op pad!
We zijn al aardig tot rust gekomen en hebben zin in een leuk uitstapje. Er is gelukkig genoeg te doen en te zien rond NH Sparrenhorst. Om te beginnen kun je heerlijk fietsen en wandelen in de groene omgeving. Zin om te shoppen? Neem dan een bezoekje aan Batavia Stad waar je voor een spotprijsje merkkleding kunt aanschaffen. Dol op dieren kijken? Dan zul jij je zeker vermaken in het Dolfinarium en de Apenheul. Toe aan cultuur? Bekijk prachtige schilderijen en beelden in het Kröller-Müller Museum. Of je kunt het uitgillen in één van de vele attracties van Walibi World. Kortom: er is genoeg te doen en te zien! Kijk voor meer tips op de website.

Kortom: NH Sparrenhorst is een ideaal hotel om een weekendje tot rust te komen en daarbij ook leuke uitstapje te maken! Ontdek het zelf en kijk snel op www.conferentie-hotel.nl voor leuke aanbiedingen en arrangementen!