DVD: The Water Horse

Media door Krista

Vol spanning zette ik hem aan om hem later gedesïllusioneerd weer uit te zetten. Wat een voorspelbare en onoriginele film. Begrijp me niet verkeerd, de film is prachtig gemaakt, de special effects zijn briljant en Cruscoe, het waterpaard, is te schattig voor woorden. Toch doet deze film me te veel denken aan Free Willy. De verhaallijn is al te vaak verteld en de special effects maken het deze keer niet goed.

De film speelt zich af in Schotland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het begint met de eenzame Angus (Alex Etel) die een ei vindt bij het meer vlakbij zijn huis. Zonder dat zijn moeder het doorheeft neemt hij het ei mee naar huis en verstopt het in het atelier van zijn vader. Zijn vader vecht mee in de Tweede Wereldoorlog en heeft aan Angus gevraagd om op zijn atelier te passen, een taak die hij zeer serieus neemt. De volgende dag is het ei uitgekomen. Angus weet niet wat voor dier het is en pakt het boek van Robinson Cruscoe erbij om te kijken of hij daarin staat. Al snel vindt hij een plaatje dat op hem lijkt en doopt het schattige diertje tot Cruscoe. Angus probeert Cruscoe geheim te houden voor zijn moeder en verstopt hem in het atelier. Alles lijkt goed te gaan tot zijn moeder een klusjesman aanneemt die het atelier moet opruimen. Lewis (Ben Chaplin) komt al snel achter het geheim van Angus en helpt hem en zijn zus Cruscoe te verbergen. Maar het beestje groeit al snel uit tot een reusachtig monster en Lewis merkt dat hij niet meer in huis te houden is. Hij brengt Cruscoe terug naar het meer, tot groot verdriet van Angus. Lewis weet te vertellen dat Cruscoe een waterpaard is, een van uniekste wezens op aarde. Nadat Cruscoe terug is waar hij hoort, blijven hij en Angus een sterke band houden. Dit blijkt als Cruscoe in gevaar is en Angus hem helpt te overleven.

Ondanks dat het niet helemaal mijn film is, denk ik toch dat veel mensen hiervan kunnen genieten. Het is echt een gezinsfilm en een aanrader om met de kids op de bank, met zak chips, op een zondagmiddag te kijken!

The Water Horse
Regie: Jay Russell
EAN: 8712609597493
Prijs: 17,99 euro