Studenten Awards 2008

Werk & studie door Marcella

Elk jaar organiseert Studenten.net een zoektocht naar het meest typerende studentenhuis van Nederland en gaat men op jacht naar de leukste mannelijke en vrouwelijke student. Ook dit jaar was deze zoektocht enorm populair en waren er veel aanmeldingen. Uit elke categorie werden drie finalisten genomineerd, waar je de afgelopen tijd op internet op kon stemmen. Na allerlei promotie-acties werden in hartje Amsterdam op donderdagavond 10 juli de felbegeerde titels uitgereikt in de hippe club Odeon. Naast eeuwige roem kregen de winnaars natuurlijk ook fantastische prijzen, die uitgereikt werden door niemand minder dan Mariana Verkerk (de catwalkcoach van o.a. Hollands Next Top Model).

Studentenhuis van het Jaar 2008
Wanneer je aan een studentenhuis denkt, ziet iedereen dit beeld voor zich: stapels afwas en aangekoekte pannen, een fortuin aan statiegeld, zo'n bende dat het huis één grote hindernisbaan lijkt, remsporen in de wc en slapende studenten op de bank waarvan eigenlijk niemand weet wie het zijn. Maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo. Wel is één ding zeker: ze zijn uniek, het is er altijd gezellig, er wordt uitbundig geleefd en het is een tijd om nooit te vergeten!

De drie genomineerde huizen die dolgraag deze titel met het thema Eigen haard is goud waard op hun huis wilden schrijven waren: 'De Borstenburgers' uit Amsterdam, 'Huize de Babbelbox' uit Rotterdam en 'Huize Frits' uit Utrecht.

Wie o wie sleepte deze titel binnen en wint een weekend weg met het hele huis?! Dat zijn de gezellige meiden van Huize de Babbelbox geworden! Zij hebben het leukste en meest typerende studentenhuis van Nederland 2008. Zeven dagen in de week eten zij met elkaar, drinken per week tien flessen wijn, hebben een schoonmaakster en dromen met z'n allen weg bij Dr. McDreamy. Dat wordt een écht meidenweekendje dus! Na deze overwinning heeft het huis al veel uitnodigingen gekregen voor exclusieve studentenfeestjes en de verzoekjes van meiden die ook in het huis willen wonen, stromen binnen!     

Student of the Year 2008


Zoals je ziet is de beauty zeker aanwezig bij de genomineerden voor de titel 'Student of the Year 2008'. Maar naast de beauty hebben de brains gelukkig ook nog invloed. De finalisten moesten namelijk een column schrijven die beoordeeld werd door de winnaar en winnares van vorig jaar. De winnaar van de columnwedstrijd kreeg vijfhonderd extra stemmen bovenop de stemmen die via internet zijn gegeven en die kunnen ze natuurlijk heel goed gebruiken! Hans schreef van de mannen de beste column en kreeg een acht. Esther stak er bij de vrouwen met kop en schouders boven uit en haar leuke column die ook nog echt ergens over ging, werd bekroond met een negen! Zouden deze extra stemmen de doorslag geven in de eindstrijd?

De stemmen geteld; tijd voor de uitslag! De titel 'Student of the Year 2008' bij de mannen ging naar... Alain Nillesen! Hij wint hiermee een uitgebreide fashionshoot, een fotoshoot voor het merk Bodyglove, een maatpak van DaSarto t.w.v. 550 euro en als klapper een all inclusive vakantie naar Turkije voor twee personen! Ten slotte gingen we over naar de vrouwen. Wie mag zich studente van het jaar noemen? Daniella van Buren! Zij combineert volgens de stemmers beauty en brains het best! Ook zij wint al deze geweldige prijzen, maar krijgt natuurlijk in plaats van het maatpak een lingeriesetje naar keuze van Marlies Dekkers!

Knallend Eindfeest
Dat het een waar studentenfeestje zou worden, werd al aan het begin van deze avond duidelijk. Het bier kon niet aangesleept worden en acties zoals 'op het podium klimmen, de microfoon grijpen, vervolgens op de piano gaan staan en een liedje uit volle borst meezingen', scheen een vrij normale bezigheid te zijn van de desbetreffende studente. Na al deze feestelijke uitreikingen kan een geweldig eindfeest natuurlijk niet ontbreken ter afsluiting. Dj's als Victor Coral, Brain S. en Hitmeister D zorgden ervoor dat alle voetjes van de vloer gingen en iedereen feestend de nacht in ging zoals alleen studenten dat kunnen!

Namens Ze.nl: Gefeliciteerd!