Dance Valley '08: Journey Into Sound

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

... en veel special acts belooft het weer een zinderend en spetterend feest maar bovenal onvergetelijke dag te worden!

Dance Valley is Nederlands grootste dancefestival en wordt gehouden in recreatiegebied Spaarnwoude. Het glooiende landschap van dit natuurgebied is dé perfecte locatie voor het toonaangevende festival en wordt elk jaar weer omgetoverd tot een surrealistische setting waarin je heerlijk kan verdwalen zonder enig plaats-, tijd- en ruimtebesef! Begonnen als relatief 'klein openlucht feest' lijkt Dance Valley nu bijna uit haar voegen te groeien! Steevast elk jaar uitverkocht, dus liefhebbers dienen er vroeg bij te zijn!

De over de negentigduizend bezoekers variëren van technoliefhebbers (Tiësto) tot groovy house (Sidney Samson), van eclectic tot hardcore- acidhouse (Carl Cox), maar zelfs rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig behoort tot de tachtig (!) dj's tellende line-up!

Een tijdje geleden gingen er geruchten rond dat Dance Valley mogelijk geen vergunning meer zou krijgen vanwege de ramp tijdens de editie in 2002. Er brak destijds grote chaos uit toen het publiek massaal na afloop wilde vertrekken. Omdat er niet voldoende pendelbussen waren om de bezoekers te vervoeren, besloot het overgrote deel 12 km te lopen naar het dichtstbijzijnde station Sloterdijk. Helaas regende het die nacht waardoor veel mensen onderkoeld raakten. Van die geruchten blijkt echter niets waar te zijn: Dance Valley blijft doorgaan en is zowaar nóg populairder en professioneler geworden. Wel is door de overheid een publiekslimiet ingesteld en zijn tal van voorwaarden aangescherpt.

Uiteraard is voor een openluchtfestival als Dance Valley het weer van groot belang... maar zelfs als de zon niet meewerkt, mag dat de pret niet drukken: ik hou alvast mijn kaplaarzen, die ik indien nodig stylish met m'n outfit combineer, gereed!

Voor overige informatie en kaartverkoop kun je naar de website www.dancevalley.nl