Be izzy: gereedschap voor vrouwen

Cadeaus & hebbedingetjes door Jet
Als vrouw zul je dit moment vast herkennen: Je wilt iets repareren of ophangen in huis, maar je weet niet hoe je moet beginnen of je hebt niet het juiste gereedschap. Eigenlijk is het te klein om er iemand voor te vragen of voor in te huren. Wat zou het toch lekker zijn als je als vrouw zelf je huis kunt opknappen. Vanuit dat gevoel zijn Marte van der Meulen en Saskia Schreurs een gereedschapslijn voor vrouwen gestart: be izzy.

Uit onderzoek dat be izzy onder ruim vijfhonderd Nederlandse vrouwen liet uitvoeren, blijkt dat 67 procent wel eens klust. Zij doen met name kleine klusjes, zoals schilderen, dingen ophangen en tuinieren. Trots en kostenbesparing (beide 70 procent) zijn de meest gehoorde antwoorden die klussende vrouwen geven om het zelf te doen. Kennissen die bereid zijn te klussen (50 procent) en onwetendheid over de aanpak en de materialen (41 procent) worden met name genoemd als argument door vrouwen die niet zelf klussen. Vooral het gewicht en gebruiksgemak bij het ontwerp van gereedschap vinden vrouwen belangrijk. Als grootste ergernis noemen ze de rommel die het klussen veroorzaakt (60 procent).

Handige tas
Het klus- en tuingereedschap is licht in gewicht en heeft kleine zachte grepen en voldoet aan een hoge kwaliteit. Voor de verandering is het nu eens niet verpakt in een lelijke plastic koffer, maar in een mooi vormgegeven, vrouwelijke tas. Dus ook gewoon leuk als een housewarmingscadeau voor een vriendin of een uit huis gaande dochter.

Vrouwen-klus-community
Om bij vrouwen de 'klusangst en klusdrempel' weg te nemen biedt be izzy klusbegeleiding aan. Via de site www.beizzy.com kunnen vrouwen tips en filmpjes downloaden hoe ze de klus moeten aanpakken. Ook kunnen ze via een community straks tips met elkaar uitwisselen. Later in het jaar start be izzy met klusworkshops voor vrouwen in heel Nederland.

De producten van be izzy zijn via verschillende verkoopkanalen te verkrijgen. Vrouwen kunnen het kopen via de webshop op de site,  een aantal woonwinkels zoals (vanaf half juni) Loods5 en later via de klusworkshops.