Het EK Lingerie: Waarom?!

De maatschappij door Ze.nl

Twee jaar geleden organiseerde Veronica, in de rust van de wedstrijden van het WK Voetbal in Duitsland, voor het eerst het penaltyschieten in ondergoed. Het WK Lingerie trok toen gemiddeld 450.000 'zappers' met als hoogtepunt de strafschoppenreeks tussen de dames van Zweden en de Verenigde Staten: 687.000 kijkers. Het waarom van het organiseren van het EK Lingerie door Veronica lijkt dus wel duidelijk. Waar alle zenders het tijdens een EK of WK Voetbal zwaar moeten afleggen, profiteert de omroep dusdanig mee dat het kijkcijfers haalt waar het normaal alleen van kan dromen.

Maartje (Nederland)Maar wat beweegt de deelneemsters om halfnaakt op het voetbalveld te verschijnen, wetende dat honderdduizenden mensen mannen zich voor de televisie zullen verlekkeren op hun billen en borsten?! Ze.nl toog naar het Amsterdamse Java-eiland om daar de opnames bij te wonen.

Wat bij binnenkomst meteen opvalt is dat Veronica niets aan het toeval overlaat: er is een heel circus opgetuigd, inclusief persruimte, voetbalstadion, beveiliging, montagewagens én driehonderd man publiek (helaas voornamelijk van het type 'bier en tieten'-schreeuwers). Na de nodige fotoshoots voor de pers en een eerste ronde strafschoppen, stellen wij twee "Oranje-internationals" wat vragen over het hoe, maar vooral het waarom, van deelname aan EK Lingerie.

De eerste die we spreken is Maartje (foto rechts) van 21. Al snel wordt ons duidelijk dat we hier te maken hebben met een leuke, slimme meid die in niets lijkt op wat we ons hadden voorgesteld van de deelneemsters (nep, dom en arrogant). Maar waarom dan meedoen met zoiets plats als het EK Lingerie? "Ik vind het gewoon een leuke uitdaging, een dag vol plezier met andere meiden. Ik ben ook trots op hoe ik eruit zie en op het strand ziet iedereen me ook zo, dus waarom niet?" En heb je nog een Gaby (Nederland)beetje geoefend voor vandaag? "Haha, nou ik heb heel even geoefend, maar normaal dans ik toch liever dan dat ik voetbal." Wat vindt je vriend er dan van dat iedereen zijn vriendin nu zo ziet? "Hij moedigde me zelfs aan om mee te doen en is trots op me!"

Zo, dat is nog eens wat anders dan de verhalen over mannen die zo groen zien van jaloezie dat ze daarmee hun hele relatie kapot maken.

De vriend van Gaby (ook 21, foto links) had er in het begin wat meer moeite mee dat zijn vriendin mee zou doen met het EK Lingerie. Maar ook zijzelf twijfelde of ze wel mee wilde doen: "Veel mensen vragen me hier waarom ik meedoe, en eigenlijk vraag ik het mezelf ook wel beetje af, haha." Door vriendinnetjes die ook meedoen werd ze uiteindelijk overgehaald. Dat is maar goed ook, want Gaby vertelt trots dat ze tot nu toe alle penalty's gescoord heeft. "Of we ver gaan komen op dit EK? Natuurlijk, we gaan winnen!"

Mocht het echte Oranje op het EK niks presteren, dan gaan wij er dus vanuit dat de dames in lingerie onze eer hoog houden.

Hotshots: EK Lingerie, van 7 juni t/m 29 juni 2008 op Veronica.