Dirty Dancing: 'Marjorie Houseman'

Media door Redactie Ze.nl

Kun je iets vertellen over jouw rol?
"Ik speel de moeder van Baby. Vrouwen in die tijd hadden een ander soort rol; zo was er nog geen sprake van feminisme. En dit zie je echt terug in het personage dat ik speel, zij was echt een vrouw van de oude stempel. Dat was voor mij wel even wennen. Ik word namelijk meestal gecast voor nogal bitchy rollen, dus ik moest wel even omschakelen. Maar ik vond het heel leuk om een keer een heel ander type te spelen. Al moest ik af en toe wel tot tien tellen, want als mijn man me zo zou behandelen, dan zou ik hem eens flink de waarheid vertellen. En nu moest ik braafjes mijn mond houden. Behalve in één scène, waarin ze boos wordt op haar man omdat hij een geheim voor haar heeft gehouden. Ik vond die scène dan ook erg leuk om te doen."

Jij lijkt dus totaal niet op jouw personage, zijn er eigenschappen die je wel bewondert in haar?
"Ze is een ontzettend lieve en toegewijde moeder. En als ik zelf kinderen zou hebben, zou ik ook op zo'n vrolijke en positieve manier met mijn kinderen om willen gaan."

Hoe zou jij reageren als je je dochter zo dirty zou zien dancen?
"Aangezien ik een ontzettende passie heb voor dans en stel dat dat wordt overgenomen door mijn dochter, dan denk ik: Ah meid, geniet ervan en dans er op los. Het heeft natuurlijk wel met haar leeftijd te maken."

Er wordt behoorlijk dirty gedanst op televisie, denk maar aan videoclips op MTV. Wat is jouw mening daarover?
"Daar zat ik laatst nog over na te denken. Stel dat ik een dochter zou hebben van een jaar of 10 die is opgegroeid met dat soort PIMP-videoclips, dan gaat ze misschien wel denken dat het normaal is. En dat idee vind ik afschuwelijk. Als ik mijn dochter ooit zou betrappen als ze zich zo gedraagt, dan zou ik haar aan haar haren mee naar huis slepen."

Je hebt in het verleden al veel verschillende dingen gedaan; soaps, theater, musical. Heb je eigenlijk nog andere ambities?
"Ik ben eigenlijk ongelofelijk tevreden met wat ik nu doe. Ik vind het heel leuk om zoveel mogelijk all-round te zijn. Het is wel zo dat als je in een musical speelt, dat zoveel tijd in beslag neemt, dat je ook geen tijd hebt voor andere projecten. Maar ik ben dol op mijn werk. Ik vind het vooral fijn dat het zo divers is. Ik bedoel, vorig jaar speelde ik een poes in Cats en nu een ouderwetse moeder. Ik hou van die afwisseling."

Je gaf net al aan dat het leven van een musicalster erg druk is. Hoe hou je het vol?
"Je moet het ontzettend leuk vinden. En dat vind ik het gelukkig! Maar het is soms ook wel zwaar hoor, want je mist je familie en ik zie mijn man soms dagen achter elkaar niet. Ik werk wanneer andere mensen vrij hebben en dat zit me wel eens tegen. Maar ik word ook ontzettend gelukkig van mijn baan. Ik vind het heerlijk om mensen te entertainen door middel van zingen, dansen en acteren en ze een goed gevoel te geven. Dat is ook wat ik het beste kan, mijn energie aan iemand anders geven."