Glamour tijdens Coiffure Award 2008

Make-up door Marieke_B

Zondag 18 mei was het zover; het event waar de hele kappersbranche al maanden naar had uitgekeken. In maarliefst dertien categorieën, variërend van regionale prijzen tot de felbegeerde absolute toptitel Hairdresser of the Year, werden Awards uitgereikt aan ambitieuze vakmensen. In Studio 21 te Hilversum werd het een prachtige gala-avond vol show, dans, lekker eten en drinken, de nieuwste haartrends, catwalkshows en aanwezigheid van Bekend Nederland.

Wat is de Coiffure Award?
Vakmagazine Coiffure en Schwarzkopf Professional besloten in 1992 samen de Coiffure Award in het leven te roepen; een onafhankelijke wedstrijd in haarmodefotografie. De beste kappers van Nederland mogen foto's van hun creaties inzenden en worden door een deskundige vakjury beoordeeld op de nieuwste trends en het totale modebeeld. Het gaat niet alleen om het kapsel, maar ook om visagie, styling en de fotografie.
De Coiffure Award is bedoeld om de kappersbranche te promoten en deze naar een nog hoger niveau te tillen. De topkappers die meedoen aan de wedstrijd, zetten elk jaar weer een nieuwe trend en creëren gezamenlijk de meest toonaangevende modebeelden. Tegenwoordig is de Coiffure Award uitgegroeid tot het topevenement onder de kappers en krijgt het ook buiten de branche steeds meer bekendheid.

Daphne Bunskoek nam dit jaar de presentatie van het evenement op zich. Zelf zag ze er prachtig uit in een brons/goude lange jurk en haar haren in een simpele doch sjieke knot. Dit had ze expres gedaan: "De aandacht moet vanavond immers naar alle kappers in de zaal gaan. En met al die vakmensen hier, heb ik toch maar voor een veilig kapsel gekozen..."

Zien en gezien worden
Uiteraard waren ook vele BN'ers komen opdraven om dit grote fashion- en stylingevenement bij te wonen. Zij weten immers als geen ander hoe belangrijk een kapper is voor het imago. Zoals Myrna Goossen het mooi omschreef voor de camera's van Shownieuws: "Een goede kapper is als de man van je leven; die moet je nooit meer laten gaan!" Naast Myrna gaven onder andere Lieke van Lexmond, Viola Holt, Valerie Zwikker, Marielle Bastiaansen, Mari van de Ven, Fiona Hering, Marijke Helwegen, Henkjan Smits, Mickey Hoogendijk en Thijs Willekes acte de presence.

Een minuutje met Claire
Claire van De Gouden Kooi had ook een uitnodiging gekregen en was dan ook met haar vader aanwezig op deze mooie avond. Het was haar eerste verschijning in het openbaar sinds zij het spraakmakende programma De Gouden Kooi heeft verlaten. Wij trokken haar even aan haar mooie jurkje en vroegen haar hoe het nu met haar gaat: "Het gaat onwijs goed met me. Het is allemaal best wel heel hectisch op het moment en er komt heel veel op me af, maar het gaat heel lekker. Ik vind het ook super om nu hier te mogen zijn." Voor Claire is het natuurlijk nieuw dat ze voor dit soort leuke feestjes wordt uitgenodigd, maar daar heeft ze geen problemen mee: "Ik vind het onwijs gaaf, dit soort bijkomstigheden. Ik geniet volop van alle aandacht." Haar eerste dag buiten was ook wel even wennen: "Ik heb heel veel reacties gekregen. Sommige waren heel raar, maar de meeste waren gewoon ontzettend leuk. Het is heel apart dat iedereen je opeens kent en nakijkt."

En, hoe is dat nu zonder Huub? "Ik mis hem echt vreselijk! Gelukkig heb ik hem zonet aan de telefoon gehad en heeft hij mij uitgenodigd om langs te komen. Dat ga ik dus heel snel doen! En dan nog maar een paar daagjes en dan is het al zover, dan is het echt klaar. Daar heb ik heel veel zin in. Ik heb inmiddels ook een huisje gevonden, maar waar we gaan wonen mag ik nog niet zeggen vanwege veiligheids- en privacyredenen. Ik ga het in ieder geval lekker inrichten en dan wordt het een heel leuk plekje voor ons samen." Nadat ik Claire nog een fijne avond wenste en vooral ook veel geluk met Huub, reageert ze toch wat vertwijfeld: "Ja... daar gaan we wel vanuit hè?" Ik gun Claire in ieder geval het allerbeste; wat een leuke lieve meid.

De winnaar
Na de spectaculaire openingsshow Essential Looks van Schwarzkopf met de hipste trends op haargebied (waar overigens Holland's Next Top Model-winnares Kim Feenstra in meeliep), de uitreiking van diverse Awards en een modeshow met de allernieuwste collectie van niemand minder dan Daryl van Wouw, was de allerbelangrijkste prijs aan de beurt: de Hairdresser of the Year Award. Voor de derde keer maarliefst werd deze gewonnen door Berni Ottjes van salon Burny's uit Hulst. Volgens de jury was zijn serie foto's onovertroffen: "Perfecte professionele looks. Haar, visagie en styling is helemaal in balans. Fantastisch editorial gevoel." Met dit resultaat zal Berni toetreden tot de gerenommeerde Hall Of Fame, alleen weggelegd voor de grootste haarstylisten van ons land.

Het kappersvak krijgt met dit event de eer en erkenning die het toekomt. Uit alles blijkt dat de topkappers van ons land mensen zijn met hart voor hun vak, die keihard werken om hun doel te bereiken en bruisen van creativiteit.

Voor alle winnaars (en dus ook de beste kapper van jouw regio), kun je een kijkje nemen op www.coiffureaward.nl  

Foto's: Angel Mulder