CD: Gavin DeGraw

Media door Saar

Gavin is 'In love with a girl'. Ze.nl vraagt zich af: 'Will we fall in love with this album?'

Wie? 
'Prison guard's son' Gavin Shane DeGraw. Deze singer-songwriter, geboren op 4 februari 1977  in de Big Apple, breekt in 2003 door met zijn cd Chariot. De hit I don't want to be wordt gebruikt als titelsong voor de populaire tv-serie One Tree Hill, waarin Gavin af en toe een gastrolletje vertolkt. In 2004 bracht Gavin een zogenaamde 'stripped' versie van Chariot uit; live opgenomen, in één take, op zoek naar het ultieme, intieme effect.  En misschien ken je We belong together wel uit de film Tristan and Isolde (2006)?

Wat?
Het was een lange zit, Gavin's fans hebben heel wat sudoku's opgelost en complete bejaardentehuizen van zelfgebreide truien voorzien; maar daar is 'ie eindelijk, vers van de pers: het langverwachte vervolg op Chariot en tevens tweede album van de singer-songwriter: Gavin DeGraw.

Tracklist?
1. In Love With a Girl
2. Next to Me
3. Cheated on Me
4. I Have You to Thank
5. Cop Stop
6. Young Love
7. Medicate the Kids
8. Relative
9. She Holds The Key
10. Untamed
11. Let It Go
12. We Belong Together

Is de cd het wachten waard?
Houd je van romantische nummers met een bodem, gevuld met zelfreflectie en poëzie, waar je lekker bij kunt wegdromen, puur and from the heart? Spurt dan naar je platenzaak of BOL er op los. Gavin zingt, speelt, schrijft en produceert grotendeels zelf en wil anderen 'doen ervaren'. Daar slaagt de singer-songwriter prima in.

Wat voor muziek maakt Gavin?
De stijl van het album gaat in vergelijking tot het debuutalbum meer richting rock; een 'edgy' randje siert de 12 nummers op dit plaatje. En dat is niet verkeerd. Het oor wappert vrolijk en vertoont ontwenningsverschijnselen zodra de laatste tonen van We belong together klinken. Is ie nu al afgelopen? He bah, nóg een keertje dan maar.
We willen best meer van Gavin; dat hij een waar talent is was al lang helder. Het is dan ook zonde dat de nummers op zijn nieuwe album vooral 'meer van hetzelfde' zijn. Misschien zijn we door Chariot wat verwend geraakt? Iets meer diversiteit had wat ons betreft wel gemogen. Ook is het jammer dat niet al het materiaal nieuw en onbekend is; eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de akoestische versie van het nummer Relative, zoals te vinden is op de 'stripped' versie van Chariot, net wat meer biedt dan het nummer zoals we het op zijn nieuwe album vinden. Om Gavin's eerdere werk even op te hemelen; de nummers op de 'stripped' versie van Chariot zijn sowieso prachtig. Af en toe zingt Gavin alsof het zijn laatste tonen zijn en trekt daarmee de waterlanders uit je ogen. Hieruit blijkt maar weer waar hij het meest tot zijn recht komt, live on stage leeft deze muzikant écht op. 

Conclusie?
Hoog tijd om die laatste kaartjes voor Pinkpop te bemachtigen; wij kunnen niet wachten om dit muzikale talent live te aanschouwen. In de tussentijd wisselen we zijn albums af en zwijmelen we lekker weg...

Bezoek ook eens Gavin's officiële website, voor de laatste nieuwtjes én tourdata! 

Hebben? Bestel 'm online!