Hollandse hoofddoekjes

Mode & trends door Jet

Antoine Peters, Corné Gabriëls, ...and beyond, en LEW hebben onder leiding van Støff© op een creatieve manier ingespeeld op het hedendaagse beeld van de hoofddoek en deze van een mooie print voorzien. Doel was de hoofddoek dankzij het ontwerp voor iedereen draagbaar te maken! Met een deel van de opbrengst wordt het goede doel oneMen gesteund; want pioniers moeten beloond worden.

Hollands ontwerp
Met de squa®e wordt Nederlands topontwerp toegankelijk voor iedereen. Dankzij het enthousiasme van de modeontwerpers is de squa®e een hoofddoek met een duidelijke gedachte achter ieder ontwerp.  Antoine Peters maakte een motief van een verzameling kleine T-shirts, die staat voor de multiculturele maatschappij die hand in hand staat. Corné Gabriëls speelt met het begrip gelijkheid door met zijn print de hoofddoek draagbaar te maken voor mannen én vrouwen. LEW gebruikt de tekst shalom/salam; een westers ontwerp met een oosterse boodschap, zodat de doek alle culturen aanspreekt. En ...and beyond voorziet de drager van hun hoofddoek met ogen in het achterhoofd, alsof iemand je aankijkt. Speels en origineel dus.

Terug naar de fifties
De squa®e wil de hoofddoek terug in het straatbeeld brengen. Op dit moment wordt de hoofddoek voornamelijk geassocieerd met religie en traditie. Maar met de squa®e keert de hoofddoek terug naar haar  hoogtijdagen, de jaren '50. Toen was ze nog voor jong en oud, rijk of arm, maar vooral voor iedere religieuze, politieke, seksuele of andere overtuiging! Daar willen ze naar terug: de squa®e is voor iedereen!

Doe goed voor een goed doel
Met een deel van de opbrengsten steunt Støff© het goede doel oneMen. OneMen gelooft in de kracht van het individu en hun werk bestaat uit het steunen van kleinschalige projecten van pioniers. Støff© ook. De squa®e is een het gevolg van pionieren. Hierbij wordt gelooft dat één idee het verschil kan maken. En dat kan de squa®e.

Støff© is een initiatief van vijf jonge Amsterdammers om met frisse ideeën de verdeelde maatschappij niet alleen tot denken aan te zetten, maar ook tot dragen. In dit geval tot het het dragen de squa®e.

De squa®e is te koop via www.stoff.nu en kost 24,90 EURO.