De 5 allerergste Hollandse reality soaps

Media door Marleen_S
Wij Hollanders zijn in veel dingen goed, zoals dijken bouwen enzo. Alleen niet in het maken van reality-tv. Maar de nuchterheid van Nederlandse families overwint en dat heeft in de loop der jaren hilarische tv-taferelen opgeleverd!

 
De Veerkampjes
De Amsterdamse familie Veerkamp werd in één klap populair toen het NCRV-programma Man Bijt Hond bij hun thuis aanbelde. Geliefd bij het Nederlands publiek besloot SBS6 in 2005 een heel programma te wijden aan de familie: de Veerkampjes. Hanny en Ton Veerkamp en de moeder van Hanny, Nel Veerkamp waren ineens wekelijks te zien in hun eigen realitysoap.

In deze serie volgden de camera?s Hanny, Ton en Nel op hun woonboot in Amsterdam. Vooral moeder Nel was een groot kijkcijferkanon. En met name door haar voorliefde voor panter-, luipaard- en nog eens errug veel panterprint. Helaas is Nel inmiddels overleden, maar ondanks haar eeuwige gemopper, genoot ze altijd. Van de bingo!
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Patty?s Fort
Om haar tv-carrière een boost te geven, besloot Patty Brard in 2005 een nieuw programma te beginnen: Patty?s Fort. Samen met een aantal bekende Nederlanders werd zij gevolgd hoe zij elke aflevering allerlei bizarre kuren en therapieën ondergingen. Wie herinnert zich niet dé hilarische aflevering waarin Patty een klysma krijgt? Dat beeld zal voor altijd op ons netvlies gebrand blijven, vriendelijke bedankt mevrouw Brard. Niet veel later probeerde Patty het als medium in een nieuw programma: Patty het Medium. Net als Patty's Fort ook een waanzinnige flop.

fout in embed: media provider niet ondersteund

De Bus

Iedereen zat aan de buis gekluisterd tijdens het grote Big Brother-avontuur. En daar wilde de makers van De Bus van profiteren door een soortgelijk programma te maken. In de realitysoap De Bus namen 11 passagiers plaats in een grote dubbeldekker waar ze tijdens hun tocht de ene na de andere deelnemer wegstemden. Af en toe mochten ze de bus verlaten, voor een opdracht. Maar het programma werd pas echt populair toen een aantal kandidaten niet helemaal eerlijk waren geweest en de bus moesten verlaten.
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
De Tokkies
Nog een familie uit Amsterdam die berucht werd om hun 'normen en waarden' (kuche kuche). Toen een burenruzie in 2003 zo erg uit de hand liep en alle media op de stoep stonden, werden de Tokkies bekend. En van alle aandacht genoten ze zeer. Ze namen een agent in de arm en traden door heel Nederland op als BN?ers met hun hit Verre Kerst. En tot op de dag van vandaag krijg je het woord 'tokkies' naar je hoofd geslingerd als je je asociaal gedraagt. Tot groot verdriet van de familie.

fout in embed: media provider niet ondersteund

 
Indianendorp met Tiny en Lau
In een SBS6-documantaire over het wel en wee van bewoners van twee geïsoleerde dorpen rond Rotterdam, kwamen we Tiny en Lau tegen. Het echtpaar werd voornamelijk bekend doordat Lau niet zonder te vloeken lijkt te functioneren. Hij scheldt zijn vrouwtje uit voor alles wat los en vastzit en Tiny lijkt het weinig te kunnen boeien. De twee waren zo, eh, bijzonder dat zelfs Gordon ze mee op vakantie nam voor zijn programma Gillend naar Huis. Naast het gillen werd er ook aardig wat af gescholden. Wij hebben medelijden met die arme Tiny.
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Wat vind jij de ergste Hollandse realityshow allertijden?