De nieuwste CD van Jack Johnson

Media door CharlotteZe

... - die ons de prachtige nummers 'Sitting Waiting Wishing' en 'Banana Pancakes' gaf - waarmee Jack snel internationaal bekend en geliefd werd.

Deze cd is opgenomen met 100% zonne-energie in The Solar Powered Plastic Plant in Los Angeles en The Mango Tree, Hawaï.

Het feit dat Jack Johnson een gigantisch succes is geworden is op zijn minst bijzonder te noemen. Jack is namelijk een laid back surfer uit Hawaï wiens grootste zorg de golfhoogte en het opschuren van zijn plank was. 's Avonds rond het kampvuur pingelede hij met zijn vrienden wat deuntjes op zijn gitaar en bedacht er grappige teksten bij. Totdat een producer zijn bijzondere stem hoorde en hem strikte om de studio in te duiken.

Hoewel dit al zijn vierde album is en hij ongetwijfeld een multimiljonair zal zijn, is Jack nog steeds het gelukkigst thuis op het eiland Hawaï met zijn vrouw, kindjes, surfplank en zijn oude vrienden. Nu iedere huppeltiener met blond haar en zonder talent persé beroemd wil worden, is het wel leuk dat iemand als Jack, met bakken talent maar geen allures, het zo goed doet. Het is gemakkelijk om hem zijn succes te gunnen, vooral als je ziet hoeveel goede doelen hij steunt en hoe actief hij betrokken is bij de milieuproblematiek (zie zijn fantastische website, waar je ook filmpjes kunt bekijken en naar het album kunt luisteren).

Het nieuwe album 'Sleep Through The Static' is een heerlijke mix van ballads, romantische meezing nummers en fijne achtergrond muziek. Wie op zoek is naar een nieuw geluid zal dat hier niet vinden. Maar zoals mijn opa altijd zei: "If it ain't broke, don't fix it!" Jack maakt gewoon hele mooie muziek en heeft met dit album weer een paar pareltjes de muziekgeschiedenis in gestuurd. Vooral 'If I had Eyes', 'Go On' (geschreven voor zijn oudste zoontje) en 'All at Once' zullen het zeer goed gaan doen deze zomer. Veel nummers schreef Jack voor zijn vrouw en twee zoons; zijn vrouw Kim kent hij al sinds zijn achttiende en is al zijn hele carrière zijn belangrijkste muse (hoe lief?!). Hier even een zwijmelquote: "I write songs to make her giggle and also cause it's fun to fall inlove again every couple of days." Tja, hij is dus bezet dames...

Jack Johnson- If I had eyes


Verder zegt Jack dat zijn inspiratie vooral komt vanuit zijn groep hechte vrienden, de zee, maar ook zijn zorgen over oorlog, industrialisering en het feit dat iedereen het altijd zo druk heeft - herkenbaar? Jack's boodschap is dan ook; heb je vrienden en de aarde lief and chill out. Ik kan me erg goed vinden in deze ideologie en heb daarmee voor de lezeressen van Ze.nl hier het recept voor deze zomer: uurtje of 6pm, 25 graden, dakterras/strand, je groep vrienden, roseétje en... Jack! Dat is nou echt The Perfect Summer!

'Sleep Through The Static' is hier online te bestellen!