Schrijven Magazine

Media door Saar

Het huidige exemplaar, nummer 1 van 2008, is een jubileumeditie. Schrijven Magazine bestaat inmiddels alweer 10 jaar en biedt meer dan een overzichtje schrijfcursussen.

In het tijdschrift vindt men een prettige afwisseling tussen actuele artikelen en terugkerende rubrieken. Zo krijgen we onder meer een kijkje in de keuken, of moeten we zeggen op de schrijverszolder, van gevestigde auteurs alsook debutanten en uitgevers. Verder biedt ieder nummer een inspirerende, schriftelijke workshop aan. Knap als deze je niet naar de pen doet grijpen. Voor je het weet heb je een column, kortverhaal of gedicht geschreven. Deze kun je vervolgens inzenden om te laten beoordelen in de rubrieken Tekstuur Proza of Poëzie.

Lezers zijn sterk vertegenwoordigd in de sectie met ingezonden brieven, waar het er af en toe heftig aan toe gaat. Gelukkig staat het magazine open voor kritische, onderbouwde, feedback.
Ook worden er schrijfboeken onder de loep genomen, die vervolgens, net zoals andere schrijfcadeaus, via de bijbehorende site besteld kunnen worden. Hier en daar een column, pittig interview of test... Tenslotte volgt een uitgebreide schrijfagenda met workshops, cursussen en activiteiten, her en der verspreid door het land. Vlaanderen ontbreekt zeker niet in dit overzicht, evenals binnen- en buitenlandse schrijfvakanties.

Het jubileumnummer biedt naast de vaste rubrieken ook een leuke terugblik in de oude doos. Qua schrijven is er weinig veranderd; het blijft hard werken en veel herlezen en -schrijven.
Nieuw zijn echter de schrijfblogs- en online cursussen waar leden van het magazine met korting  aan kunnen deelnemen. De website www.schrijvenonline.org staat bomvol handigheidjes: wedstrijden,oefeningen, de laatste nieuwtjes. Ook een uitgebreide vraag en antwoord sectie ontbreekt natuurlijk niet. Dit is echter nog niet alles, in de 'Salon' (een erg levendig forum) kan menig schrijver zijn ei (of verhaal) kwijt. Van beginner tot gepubliceerd schrijver, hier kom je ze allemaal tegen. Adviezen, vragen, oproepjes; alles wordt met open armen ontvangen. Erg leuk om eens rond te neuzen, trek je stoute schoenen eens aan en laat je column of gedicht beoordelen. Wie weet...

Lekker lezen van kaft tot kaft: Voor iedereen met een schrijversgeest en -wens is dit magazine een motiverend, doch kritisch, smulwerkje waar veel uit op te steken valt. Dat schrijven meer is dan een vak, bijvoorbeeld. Het is een passie, een hartstocht die niet bij de eerste de beste tegenslag verwaait.

Schrijven Magazine, Uitgeverij Virtumedia
Losse nummers: 6 euro

Nieuwsgierig? Klik hier voor een proefabonnement of 2 nummers voor 7,50!