Vrouw met make-up krijgt betere baan

Werk & studie door Jet

64 procent van de ondervraagde managers geeft toe opgedofte vrouwen professioneler te vinden. 18 procent van de ondervraagden vindt dat een vrouw die geen make-up draagt, de indruk wekt dat 'ze niet eens moeite wil doen om er verzorgd uit te zien'.

Niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen doen hun best om goed voor de dag te komen. Ook zij staan 's ochtends steeds vaker voor de spiegel met een camouflagestick in de hand om kleine oneffenheden weg te werken. Ook het gezichthaar wordt flink aangepakt. Wenkbrauwen worden geëpileerd; want dikke, volle wenkbrauwen (denk aan Bert van Bert en Ernie) creëren al snel een intimiderend en zelfs schrikwekkend imago. Ook baarden en snorren worden bruut verwijderd; maarliefst 60 procent van de ondervraagde zakenlui vindt een baard of snor een slecht teken, want is snorremans misschien te lui om zich te scheren of nog erger... heeft 'ie soms iets te verbergen?

Toch blijft, van alle uiterlijke kenmerken, kleding de belangrijkste. Dus doe je favoriete blouse aan, wat blush op de wangen, mascara op de wimpers, een beetje lipgloss en laat die carrière maar komen!

Bron: Times Online

DiversityWorks is een nieuw carrière-evenement dat zich o.a. richt op hoogopgeleide vrouwen. Bezoek Diversity Works op 15 en 16 april 2008 in de Passenger Terminal Amsterdam.