Ze is ambitieus

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Dit betekent dat de keuze uit banen nog groter wordt en dat de eisen die aan banen door werknemers gesteld worden steeds groter worden. Een gunstige ontwikkeling waar ook vooral vrouwen gebruik van moeten maken. Want als het op salaris aankomt verdienen vrouwen nog steeds gemiddeld 18% minder dan hun mannelijke collega's in dezelfde functie.

Hoewel vrouwen wat betreft hun salaris iets zijn ingelopen, blijft dit nog steeds een aanzienlijk verschil. We mogen dan wel ambitieus zijn, maar wat het betreft het salaris blijkt de emancipatie nog een behoorlijke inhaalslag te moeten maken.

De verantwoordelijkheid voor een gelijke beloning ligt bij jouw werkgever, maar dit betekent niet dat jij hier niets aan kunt doen!
Natuurlijk begrijpen wij van Ze.nl hoe lastig het is om over salaris te onderhandelen en hoe spannend dit kan zijn. Je moet tenslotte toch ergens om vragen en de meeste vrouwen vinden dit nu eenmaal moeilijk. Toch bieden de nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt hier wel de mogelijkheid toe. Aangeraden wordt dan ook om goed te onderhandelen over je salaris en dit kan je vooral bereiken door jezelf vooraf goed te laten informeren.

Neem eens een kijkje op de vrouwenloonwijzer. Hier vind je verschillende diensten zoals een gelijk-loon dienst en je kunt je salaris checken. Op die manier ben je goed voorbereid op eventuele onderhandelingen. Vergeet niet dat een werkgever jou graag wil hebben (zeker in deze tijd!) en dat je daarom best wat mag eisen. Succes!

Geschreven door Marieke