Mannen zijn gezond!

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Een goede ontwikkeling natuurlijk, want alleen vrouwen op kantoor levert een kippenhok van jewelste op, om nog maar te zwijgen over al het geroddel. Ook blijken steeds meer vrouwen hun huidige partner via het werk te leren kennen. Interessante ontwikkelingen, maar tegelijkertijd ergert iedere vrouw zich wel eens aan een mannelijke collega die haantjes gedrag vertoont of je humeur verpest met een botte, ongevoelige opmerking. Toch kwamen we deze week een opmerkelijk bericht tegen in de Spits: mannelijke collega's schijnen gezond te zijn voor vrouwen!

Het blijkt namelijk dat concurrentie met mannelijke collega's vrouwen laat opleven en ze tegelijkertijd fit houdt. Dit kwam naar boven in een Zweeds onderzoek dat zich richtte op gezonde factoren op het werk. Vrouwen schijnen sneller ziek te worden in bedrijven waar alleen vrouwen werken. Dit is vooral het geval in communicatie- en reclamebedrijven. In de bouw, veelal gedomineerd door mannen, schijnen vrouwen het minste ziek te worden.

Dus vrouwen: ga de strijd aan met die irritante mannelijke collega met een te grote mond, niet alleen ten goede van je carrière maar nu ook ten goede van je gezondheid!

Geschreven door Marieke