De duizendste liefde van mijn leven

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Ik ging met vrienden naar een concert waar ik zo heimelijk te laat aankwam dat ik precies 2 nummers heb meegekregen, wel leuke nummers overigens. De cutie (nummer 999) die me de weg had gewezen naar het poppodium vertelde al dat het een erg leuke tent was en er zelf ook wel eens kwam, dat beloofde veel goeds dus. Gelukkig werd er na het optreden gewoon doorgefeest.

Ergens halverwege de avond kwam er iemand al dansend binnen, toen hij voorbij mij kwam stopte hij en keek me blij verbaasd aan. Hij bleef met zijn jas nog aan voor me dansen, ik danste, lachte en probeerde te bepalen wat ik van hem vond. Even later wilden mijn vrienden naar huis, kortom geen tijd meer om te dansen met de leuke jongen. Ik zei gedag, hij keek teleurgesteld en ik vertrok.

Voordat ik überhaupt mijn jas uit de garderobe had gehaald werden de plannen gewijzigd, we bleven toch. Toen ik terug liep naar de zaal kwam ik onderweg de leuke jongen weer tegen.

'He, je bent er nog!'

Hij keek me blij aan...

'Ja inderdaad, we blijven toch!'

'Leuk! Ik zal me even voorstellen.'

We schudden elkaar de hand.

Daarna viel er een stilte die eigenlijk niet eens opviel omdat we elkaar als twee blije puppy's stonden aan te kijken.

Vervolgens hebben we onze levens uiteengezet in 10 minuten waarbij ik erachter kwam dat hij behoorlijk goed Spaans kon en dat dat behoorlijk sexy klinkt uit de mond van een blonde Hollandse cutie, mijn duizendste liefde van mijn leven was een feit. Vervolgens deed ik net alsof ik precies wist wat hij in het Spaans tegen me zei. Geen idee natuurlijk maar ik geloof dat ik er niet ver naast zat. Vervolgens was hij lichtelijk verbaasd toen we in een meningsverschil verzeild raakten en ik zei dat hij zijn mond moest houden om me te laten uitpraten. Of eigenlijk was hij vooral positief onder de indruk ('Dat zegt anders nooit iemand tegen me!')

We gingen de zaal weer binnen en dansten.

Maar leuk was het, nee leuk was hij, nou niet gewoon leuk, echt leuk dus! Een klassieker waarbij ik mezelf verlies in verliefdheid, vlinders en nog meer onhandige gevoelens. Ik bleef er behoorlijk kalm onder. Ach ja als je eenmaal de duizendste liefde van je leven hebt ontmoet ben je het wel gewend.

Om onduidelijke redenen kan ik soms verschrikkelijk verliefd worden in 5 seconden. Hoe vaak ik niet al stotterend, met knikkende knieën, hartkloppingen en vlinders in mijn buik voor iemand stond terwijl ik de meest onzinnige teksten uitkraamde in de hoop dat hij me net zo leuk zou vinden... En dat terwijl er op dat moment alleen maar 'Voulez-vous coucher avec moi ce soir?' door mijn hoofd zingt. Wonder boven wonder reageren de meeste mannen vrij positief op mijn idiote 'Ally Beal vs Bridget Jones'-gedrag. Waarschijnlijk vanwege de blik die gepaard gaat met het 'Voulez-vous' gebeuren. Het interessante/irritante hieraan is namelijk dat ik alleen maar deze verschijnselen vertoon bij mannen die door de gemiddelde vrouw bestempeld worden als 'no good scumbag' en 'most likely cheating bastard'.

'Most likely' betekende in het geval van deze jongen 'for certain'. Ik was niet eens een beetje verbaasd toen hij me vertelde dat hij eigenlijk een vriendin had. Het zou eens niet zo zijn. En even voor iedereen die ooit de volgende zin in zijn mond wil nemen: 'Ik doe dit anders nooit, het ligt aan jou', don't use it! It won't make it any better...

Voor zover mijn duizendste liefde van mijn leven, op naar de 1001e! It was wonderfull while it lasted...

Geschreven door Reza