Sex and the City: Man aan 't woord

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Ik moet nog een cadeautje halen. Niet omdat het moet, niet omdat het een speciale dag is, maar gewoon tussendoor. Het geeft aan dat je spontaan bent, de dagelijkse eis, en het wordt meestal rijkelijk beloond. Dus ik heb iets gehaald buiten het normale budget, waar ik zeker van ben dat het wordt gewaardeerd. Vijf minuten winkelen, honderd euro armer.

Waar ik echter geen rekening mee had gehouden, was de hoeveelheid afleveringen die er in een shoebox zitten. Uiteraard volgde snel het moment waarop ik werd gestrikt om een avondje gezellig mee te kijken.

Een lange, pijnlijke maar zeer leerzame avond.

Lang en pijnlijk spreekt voor zich.

Leerzaam?

Ja, het blijkt dus dat vriendinnen alles bespreken. En met alles bedoel ik dan ook echt alles. Waar mannen de vrouwen vooraf keuren, keuren vrouwen liever achteraf. Maat, ritme en expertise komen ruimschoots aanbod. Alles wordt uitgediept, waarbij  tekortkomingen de meeste tijd in beslag nemen. Als man ben je dus gewaarschuwd: je bent besproken, beoordeeld en hopelijk goedgekeurd.

Terwijl ik dit schrijf, draait de serie door. Ik heb iets nodig om dit verder te verwerken, iets om de geest te benevelen. Ik ben het met Carrie eens:

At times like these, wodka is your only friend.

Geschreven door Koos Tactloos