Tips voor herintredende singles

Single & daten door Jet

1. Vraag jezelf af of je écht over je ex heen bent
Geen enkele nieuwe vlam zit te wachten op gefrustreerde verhalen over jouw voormalige slechte relatie. Bij twijfel blijf je gewoon nog even weg van de relatiemarkt, leef je je uit op de sportschool of huur je een psycholoog in die betaald naar jouw ellende wil luisteren. Grote kans dat je met een schone lei kunt beginnen aan iets nieuws.

2. Ken jezelf, blijf jezelf
Niks is zo irritant als nep. Jezelf hipper, stoerder, bijdehanter, ongenaakbaarder of sportiever voordoen dan je bent levert je niet alleen meewarrige blikken op van mensen die je langer kennen dan vandaag, het is zelfs een ware uitputtingsslag. Uiteindelijk val je toch door de mand. Kijk goed naar jezelf en koester die leuke trekjes die jou maken tot wie je bent.

3. Trek je eigen plan
Iedereen weet het beter. 'Je moet je écht inschrijven bij een datingsite want dan ploft de ware binnen enkele dagen in je mailbox. Je bent een watje als je nog nooit een avondje speeddaten hebt meegemaakt, dus waar wacht je nog op?' Vaak komen deze goedbedoelde adviezen van wanna-be-singles. Zelf hebben ze een relatie maar het wel zouden weten als... Niet dus. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt en je niks laten aanpraten.

4. Take it slow
Als herintreder ben je er waarschijnlijk een poosje uitgeweest. De flirt en versiertechnieken lijken helemaal uit je systeem te zijn verdwenen. Niets is minder waar, maar het kan even duren eer je de draad weer hebt weten op te pakken. Als een garnaal gaan daten of alle kroegen en feesten aflopen maakt je echt niet gelukkiger. Doe het rustig aan. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar, hoe harder je op zoek gaat, hoe minder snel je iemand tegenkomt waarmee het écht klikt.

5. Happy zonder relatie
Misschien vind je het oprecht heerlijk om alleen en vrij door het leven te gaan en zit je helemaal niet te wachten op een nieuwe relatie. Je zou niet de eerste zijn. Het is een wijdverbreid misverstand dat iedere single meteen weer in het diepe wil springen met een volgend exemplaar. Dus, is de behoefte er (nog) niet, laat je niks wijsmaken en geniet met volle teugen van het leven.

6. Bewust van bagage
Goed, je bent er klaar voor en beweegt je zoetjes aan op de relatiemarkt. Wees je bewust van jouw emotionele bagage en die van de ander. Iedereen heeft zijn of haar verhaal, ervaringen en levensgeschiedenis. Bagage is geen ballast, maar wel iets waarmee je rekening dient te houden.

7. Zoek en gij zult vinden
Je wilt wel, maar kunt echt niemand vinden die maar enigszins aan jouw verwachtingen voldoet. Waar zitten ze dan, die leuke singles? Vraag je eens af of je wel op de juiste plekken zoekt. Doe eens wat meer met je hobby's en interesses en kijk ook eens kritisch naar jezelf. Wat maakt jou nu tot een leuke relatiekandidaat? Uit onderzoek blijkt dat singles elkaar nog steeds het liefst spontaan tegen het lijf lopen. Speel daar op in. Ga eens wat vaker rond zessen naar de buurtsuper en aarzel niet om een praatje aan te knopen. Want helemaal vanzelf gaat het natuurlijk nooit.

Bron: singlessite - Online magazine voor actieve zelfbewuste singles!