In de zevende hemel bij Urban Oasis

Ontspanning door Jet

Als ik Urban Oasis in hartje Den Haag binnenloop, komt er gelijk een soort rust over me heen. De salon is een perfecte mix van kleur, geur en sfeer. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Ik word hartelijk ontvangen door een vriendelijke jongen en er wordt gevraagd of ik plaats wil nemen in de loungehoek. Ik voel me gelijk op mijn gemak in Spa Den Haag. Er wordt aan me verteld dat ik vandaag een zevende hemel behandeling mag gaan ervaren. Ik ben benieuwd...

De behandeling begint met een Thieme's Echte Thee Ceremonie. Dit is een thee van de hoogste kwaliteit ontwikkeld door Karel Thieme. Ik krijg een interessante uitleg over deze bijzondere thee en mag kiezen uit een witte, groene, half-gefermenteerde, en zwarte thee. Er wordt mij verteld dat niet groene, maar witte thee het best voor je lichaam is, dus ik ga natuurlijk voor wit. De reden dat de behandeling begint met een theeceremonie? Allereerst om even helemaal tot rust te komen en daarnaast stimuleert de thee je bloedsomloop en stofwisseling ter bevordering van de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. En die afvalstoffen worden weer weggevoerd tijdens de volgende stap van de zevende hemel behandeling: de massage.

De reden dat Urban Oasis anders is dan andere spa's, is toch wel de manier hoe je hier gemasseerd wordt. Namelijk in de SpaCapsule. Dit is een revolutionair massageapparaat waarin je gemasseerd wordt door middel van waterstralen en dat met je kleren aan. Huh? Hoor ik je denken. Ik ga het proberen uit te leggen. Je neemt al liggend op je buik plaats in de SpaCapsule en vervolgens geven 28 computergestuurde waterjets je een full-body massage met aanpasbare waterdruk, temperatuur en pulserings frequentie. Houd je van hard of juist van zacht? Warm of koud? Snel of langzaam? Met een simpele druk op de knop bepaal je je eigen massage. Aangezien je dus niet echt nat wordt, kun je gewoon je kleren aanhouden, de waterstralen masseren je gewoon door je kleding heen. Voor mensen die er niet van houden om halfnaakt op een massagetafel plaats te moeten nemen, is dit dus de ideale oplossing.
Na 20 minuten is de massage voorbij en sta ik versuft op. Het liefst kruip ik meteen terug... Een werknemer vraagt hoe ik het vond. 'Heerlijk', antwoord ik. En dat is ook zo. Nadat je de SpaCapsule helemaal goed hebt afgesteld aan jouw wensen is het één en al genieten. Wat ik ook fijn vind aan dit apparaat, is dat je even helemaal weg bent van deze wereld, compleet geïsoleerd. Het is dan ook niet gek dat ze met de SpaCapsule de Leisure Trend Award® 2007 gewonnen hebben.

Ik mag weer plaats nemen op de bank en er wordt me een spacocktail aangeboden. Terwijl ik geniet van een bloedsinaasappel-cocktail, praat ik eventjes met een enthousiaste klant. Na één keer in de SpaCapsule was ze verkocht. Ze heeft gelijk een abonnement genomen en ze kan er nu één maand onbeperkt gebruik maken. 'Mensen zijn tegenwoordig altijd maar druk en nemen nauwelijks de tijd om te ontspannen. Dit is voor mij de ideale manier van tot rust komen,' vertelt ze. 'Een bezoekje aan de sauna is ook heerlijk, maar neemt gelijk een hele dag in beslag. Dit werkt beter voor mij; ik kan mijn kleren gewoon aanhouden en 20 minuten later sta ik weer helemaal ontspannen buiten en kan ik me weer met andere dingen bezighouden. Dit is een snelle manier van volledig ontspannen.'

De vierde en laatste stap in dit arrangement is een zuurstofbehandeling. Normaal is het zuurstof gehalte in de lucht ongeveer 21%. In de zuurstofbar adem je 60-70% zuurstof in; ongeveer 3-4 keer zo veel dus. En die extra zuurstof geeft je een energieboost gedurende de dag. Door middel van een speciale zuurstof headset adem ik een naar eucalyptus geurende shot zuurstof op. Het effect is heel fijn. Na het suffe gevoel van de massage, word ik nu weer helemaal fris en helder.

Al met al vind ik Urban Oasis in Den Haag een verassend en verfrissend concept. Het is uniek in zijn soort. Dit is de enige spa in Nederland waar je in zo'n korte tijd een volledige ontspanning kunt ervaren. En dat zonder je kleren uit te hoeven doen. Dus ideaal voor tijdens je lunchpauze, na het werk of tijdens het shoppen. Het vriendelijke personeel doet er alles aan om het je naar je zin te maken. Je wordt echt in de watten gelegd. Ontspannen, opgelucht en helemaal in de zevende hemel ga ik weer terug naar Amsterdam.

Wil jij ook kans maken op een zevende hemel behandeling bij Urban Oasis? Dat kan! Want wij geven nu 1x een zevende hemel behandeling weg voor 2 personen ter waarde van 98 euro.
Stuur een mailtje naar redactie@ze.nl met het antwoord op de volgende vraag: Welke prijs heeft Urban Oasis gewonnen met hun SpaCapsule? Stuur je antwoord dus naar redactie@ze.nl voor 20 december.

Geschreven door Jet

Urban Oasis® | Just Feel Better!
Torenstraat 156
Den Haag
Tel: 070 - 362 5008
Fax: 070 - 362 6491
E-mail: relax@urbanoasis.nl
Kijk voor meer informatie op de website