Restaurant Tibet, Amsterdam

Eten door Redactie Ze.nl

Restaurant Tibet, Lange Niezel 24, 1012GT Amsterdam, 020 - 624 11 37

Service: 8
Sfeer: 8
Eten: 9

Als we het restaurantje instappen wijs ik mijn gasten altijd even op de foto van de eigenaresse met niemand minder dan Brad Pitt in het restaurant! Als hij hier gegeten heeft, zal het wel goed zijn, toch?! Door de Tibetaanse bediening, mooi geschilderde wanden, foto's, kleurige posters, muziek en natuurlijk gouden Boeddha's is de sfeer hier heel bijzonder...

De mensen zijn er erg vriendelijk en de keuken nog snel ook. Je waant je in het buitenland omdat je maar beter in het Engels kan beginnen; niet iedere medewerker spreekt namelijk Nederlands. Daarnaast is het restaurantje nog lief voor je portemonnee ook, aangezien je al vanaf de 6 euro een vullende maaltijd hebt.

Probeer een tafeltje aan het raam te vinden als je gesprekspartner wat minder gezellig is, want met alle junks en toeristen die langs scharrelen is er genoeg te zien. Wil je wat meer privacy, dan kun je bovenin het restaurant een plaatsje zoeken, waar je met een flesje wijn of een pot jasmijnthee helemaal in je date kan opgaan. Ik voelde me vrij speciaal omdat de thee na twee bezoekjes tegenwoordig niet meer op de rekening staat. Stiekem hoop ik dat de reden is dat ik een vaste gast ben geworden en niet omdat ze dat ineens gratis serveren...

Voor de minder avontuurlijke mensen: niet alles op het menu is Tibetaans. Ook allerlei bekende Chinese gerechten staan op de kaart. Alhoewel het natuurlijk grappig is om gewoon maar een gerecht met een leuke naam te bestellen en erachter te komen dat ook dat heerlijk smaakt! Daarnaast is er ruime keuze voor vegetariërs, ik neem altijd de simpele fried rice with vegetables omdat dit gerecht mij aan Thailand doet denken.

Dus dit is the place to be als je op zoek bent naar een bijzonder restaurantje waar je ruime keuze hebt, dat ook nog eens budgettair verantwoord is. Een aanrader als je eens verder wilt kijken dan de Chinese toko's op de Zeedijk.

Geschreven door LauraP