Mosterdsoep met zalmreepjes

Eten door Redactie Ze.nl

De benodigde ingrediënten:

- 1 pak basis roomsoep
- circa 250 gram zalmfilet (meer of minder naar smaak)
- 2 eetlepels grove mosterd (meer of minder naar smaak)

Bereiding:
Schenk de basis roomsoep in een soeppan en breng het aan de kook. Meng ondertussen de grove mosterd in de soep, niet te veel om een te overheersende snaak te voorkomen. Voeg tenslotte de in reepjes gesneden zalm toe, en kook de zalm goed gaar. Het is niet noodzakelijk de soep extra te kruiden.

Variaties:
Variaties op dit recept zijn uiteraard mogelijk. Zo is de soep ook lekker en gezond als er prei toegevoegd wordt. Een stokbroodje bij de soep is natuurlijk ook altijd lekker. En ben je niet zo dol op zalm? Voeg dan in plaats van zalm, spekjes toe. Bak eerst de spekjes en voeg daarna de basis roomsoep en de eetlepels mosterd toe. Doordat de spekjes al een zoute smaak geven, is extra zout niet nodig!

Eet smakelijk!

Geschreven door Roos