Dwergperspectief

Lifestyle door Martine
...de hele dag op mijn gehakte laarsjes had rondgelopen (laarsJES ja, want met mijn lengte wordt alles wat aan dat korte lijfje hangt een verkleinwoord) deed ik nu mijn relaxte gympies aan. Nou, daar moet ik bij het volgende concert dat ik ga bezoeken nog maar eens goed over nadenken! Vrijwel heel het concert heb ik doorgebracht onder klotsende oksels, tussen raggende ellebogen en met grote bossen krullen voor mijn neus.

Toen ik dacht links vooraan een goed plekje te hebben bemachtigd, kwam er een vrolijke, opgetogen jongen voor mij staan. Uiteraard groter dan ik. Ik manoeuvreerde wat naar rechts, waarop prompt zijn vriend wildzwaaiend met zijn armen voor me schoof. AAAAHHH!! Waar zijn mijn 10 centimer hoge hakken? Mijn stiletto's desnoods? Ik MOEST en ZOU deze heren eens op gruwelijk pijnlijke wijze laten weten dat je niet in het zicht van dit kleine meisje moest gaan staan!

Wat in mijn hoofd een stoere, ietwat agressieve actie moest worden, resulteerde in een klein duwtje op de schouder van meneer Links. Hij draaide zich om en ik zei met een zacht verlegen stemmetje dat ik niets kon zien... Vriendelijk deed hij een stapje opzij. Hij was niet eens boos vanwege mijn brutale duw! Integendeel: hij zei dat ik zijn vriend, meneer Rechts, ook opzij moest duwen als ik last van hem had en gaf vervolgens nog wat goede adviezen als: 'Waarom ga je niet helemaal vooraan staan? Daar is het altijd rustig.'

Misschien is klein zijn niet handig bij concerten, maar in bepaalde situaties toch fijn dat klein geassocieerd wordt met lief en schattig. Scheelt weer een knokpartijtje.