Money Tickets Passport

Reizen door Redactie Ze.nl

Vakantie is heerlijk en al maanden van tevoren kijk ik ernaar uit om even te ontsnappen aan het koude, natte, drukke Nederland. Met mijn kont op het strand en een cocktail in de hand. De ultieme periode van rust en ontspanning. Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mij zit er namelijk één keerzijde aan de voorpret van de vakantie: die k*t koffer inpakken.

Elke keer als ik op vakantie ga neem ik me voor op tijd te beginnen, zodat ik relaxed op vakantie kan. Maar op de één of andere manier eindig ik altijd met natte was in mijn koffer, winter outfits als ik naar Spanje ga en vergeet ik keer op keer wéér mijn tandenborstel. Het is mijn eigen schuld, ik vertoon uitstel-gedrag en uiteindelijk leidt dit dan weer tot stress. Niet echt een goed begin van die "relaxte" vakantie dus.

Ik heb vriendinnen die al weken van tevoren een lijstje klaar hebben en de avond voor vertrek niet meer hoeven te doen, dan keurig gestreken stapeltjes kleren in hun koffer te droppen. In tegenstelling tot mij; op de avond voor vertrek lijkt het alsof er een bom is ontploft in mijn slaapkamer. Niet alleen is het een totale chaos van rondslingerende spullen en kleding in mijn kamer, maar bovenal is het chaos is mijn hoofd.

Het is mijn eigen schuld. Neem nou mijn laatste vakantie. Ik had mezelf voorgenomen: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dus ik was al een week van tevoren begonnen met kleren wassen en had een lijstje gemaakt, die ik dit keer ook daadwerkelijk bijhield. Alles ging gesmeerd, de avond voor vertrek had ik alles op mijn lijstje keurig afgevinkt en alles wat mee moest lag klaar. Voor het eerst lag ik voor op schema, ha! Nog een laatste uitdaging: alles moest nog in de koffer. Geen probleem dacht ik, dus ik bewaarde dat laatste klusje tot op de ochtend van vertrek. Helaas had ik één ding over het hoofd gezien. Die keurige stapeltjes kleren en spullen pasten niet in de koffer. Maar als doorgewinterde koffer-inpakker wist ik daar wel wat op: op de koffer gaan zitten en met al mijn kracht die koffer dichtritsen. Dit leek heel even te werken, totdat: KRAK RATS. Rits kapot! Zo kwam ik toch nog te laat op Schiphol en de daaropvolgende vakantie miste ik wéér mijn tandenborstel.

In tijden van de inpak-stress heb ik één houvast: het lijstje der lijstjes, dat voorkomt dat het nog nooit ècht mis is gegaan. Namelijk: money, tickets, passport. Het klinkt vanzelfsprekend, maar voor een inpak-muts als ik is dit lijstje een fantastisch hulpmiddel. Het maakt niet uit wat ik in mijn koffer stop (of niet in mijn koffer stop is meer gepast), zolang ik deze drie maar niet vergeet. Ten tijden van de inpak-stress is dit wat mij nog enigszins rustig houdt. Zie het als een mantra, zolang ik dit lijstje blijf herhalen houd ik het hoofd nog redelijk "cool". Desondanks blijft het pakken van mijn koffer voor mij een lastig karwei..

Voor iedereen die zich in mijn inpak-perikelen herkent, hebben we deze week een complete inpaklijst op de site geplaatst. Hierop staat alles wat je vooral niet moet vergeten als je op vakantie gaat, inclusief handige tips. En voor alle chaotische types als ik, die dit lijstje dan vervolgens weer kwijtraken, remember: money, tickets, passport!

Geschreven door Marieke